25n
25N
25N

L'Ajuntament draga els canals i sèquies principals del llac de l'Albufera

L'Ajuntament draga els canals i sèquies principals del llac de l'Albufera
09/11/2016 -

L’Ajuntament està dragant els canals de desguàs principals del llac de l’Albufera per millorar la seua funcionalitat hidràulica. En total es netejaran els sediments de 1.950 metres de canals i sèquies. Els treballs començaren ara fa un mes a les sèquies del Racó de l’Olla, l’Alcatí i la Sequiota i acabaran abans de desembre.

“Al Servici Devesa-Albufera no es recorda una actuació municipal com la que estem fent en vora dos quilòmetres de canals del llac, però era molt necessària donada la seua localització, a la zona més baixa de la conca hidrogràfica a la que pertany, pels sediments que acaba rebent després de ser arrossegats pels corrents d’aigua, barrancs, rierols i sèquies”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

Les deposicions al llac i als canals resulta especialment indesitjable en els canals que s’encarreguen de desaiguar l’aiguamoll a la mar en èpoques de pluges intenses i necessiten una capacitat hidràulica elevada per complir eixa funció. La petició de dragat era una reivindicació històrica dels pescadors de l’Albufera. A més a més, el material retirat del fons servix per reforçar les motes dels camps d’arròs i camins adjacents als canals. El reforçament de motes és una reivindicació constant per part dels arrossers ja que les motes han estat afectades després d’anys de no intervindre en el seu manteniment.

“El Govern de la Nau té clara la importància de conservar la llacuna de l’Albufera en el millor estat possible i treballa permanentment per aconseguir-ho. Amb actuacions com esta facilitem la funció hidràulica dels canals que, en molts casos, també tenen un paper important com a vies de navegació per a l’activitat pesquera i turística. Encara queda molt a fer però estem en el bon camí”, ha afegit Campillo.

Este treball s’està realitzant amb una màquina retroexcavadora adaptada especialment per al treball en aigua i compta amb un pressupost total de 21.235,5 euros, a raó de 9 euros per metre lineal de treball. Esta actuació se suma a la realitzada per mantindre nets els canals principals de vegetació, anunciada fa unes setmanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 5 =