caixa popular

L'Ajuntament del Puig elimina les pintades de l'ermita de Santa Bàrbera

L'Ajuntament del Puig elimina les pintades de l'ermita de Santa Bàrbera
27/09/2017 -

L’Ajuntament del Puig ha eliminat les pintades i grafitis que embrutaven les parets i l’entorn de l’ermita de Santa Bàrbera. La xicoteta capella del segle XVIII construïda en honor a Santa Bàrbera torna a lluir neta al cim de la muntanya del mateix nom, completant la regeneració de l’entorn que el consistori va dur a terme l’any 2016.

L’ermita és un edifici quadrat d’aproximadament 25 metres quadrats, amb una porta cap a l’oest, que va ser edificat per honorar la patrona dels llauradors. Cada mes de maig s’hi beneïen els camps per protegir-los de les tempestes, els raigs i el foc. Des d’ella es pot disfrutar d’unes excel·lents vistes panoràmiques de la zona litoral del Puig i els seus voltants.

Els vàndals havien empastifat la part baixa de dues parets de l’edifici amb grafitis i taques de pintura. Els operaris han hagut d’emprar material especial per eliminar les restes i retornar els murs al seu estat original.

El regidor de Patrimoni Julià Oriola assenyala que “l’incivisme d’uns pocs genera una despesa molt gran que ha de retreure’s d’altres partides pressupostàries i perjudica a tot el poble”.

El responsable de Patrimoni recorda que la “irresponsabilitat” de qui realitza les pintades és “especialment greu quan es tracta d’edificis històrics i patrimonials com l’ermita de Santa Bàrbera”. Segons Oriola, “respectar i cuidar el patrimoni que hem heretat dels nostres avantpassats és una responsabilitat compartida per tots i totes” i  “el consistori no dubtarà a aplicar importants multes i sancions a qui descobrisca agredint-lo”.

Després de la capella de Santa Bàrbera, els operaris municipals estan eliminant les pintades que hi ha disperses per altres monuments i edificis patrimonials del municipi, com és el cas d’algunes zones del perímetre del Monestir que també han hagut de ser netejades.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris