25n
25N
25N

L'Ajuntament decreta tres dies de dol oficial per la mort de l’exalcaldessa Rita Barberá

“Forma part indiscutible de la història de la nostra ciutat”, s’afirma en la moció aprovada en el Ple extraordinari

L'Ajuntament decreta tres dies de dol oficial per la mort de l’exalcaldessa Rita Barberá
24/11/2016 -

Poc després de conéixer-se la notícia de la defunció de Rita Barberá Nolla, alcaldessa de València durant 24 anys, l’alcalde Joan Ribó ha convocat un Ple extraordinari i urgent en el qual, a través d’una moció, l’Ajuntament de València ha expressat el seu condol als familiars de Barberá i a les seues persones més pròximes, i s’han decretat tres dies de dol oficial en què les banderes de l’edifici municipal es mantindran a mitja asta. En eixa moció es recorda que l’exalcaldessa de València “forma part indiscutible de la història de la nostra ciutat”.

Ribó ha expressat les seues condolences “com he fet ja personalment a la seua família”, i també al partit del que va formar part, el Partit Popular, “i he manifestat el condol de tot l’Ajuntament per la seua mort. En el Ple extraordinari acabem de decretar tres dies de dol i, per descomptat, posem a la disposició de la família el que faça falta. He dit personalment a la seua família que estic a la seua disposició, i així ho acabe de reiterar també al portaveu del Partit Popular”. En el Saló de Cristall de l’Ajuntament s’ha instal·lat un llibre de firmes.

En termes similars als de la moció que ha llegit en el Ple, l’alcalde s’ha referit a la solidaritat de la corporació amb la seua família i ha volgut reiterar el fet “que Rita Barberá és una persona que passarà a la història d’esta ciutat, perquè ha sigut durant 24 anys l’alcaldessa triada democràticament, i la seua empremta romandrà durant molt temps.”

Ribó ha comentat que “estava reunit est matí, al voltant de les 8,30 hores, quan hem conegut la fatal notícia, i ens hem posat a treballar per a donar una resposta al més ràpid possible i hem convocat este Ple extraordinari”.

TRAJECTÒRIA POLÍTICA

En el cos de la moció, on s’expressa la condolença per la defunció de qui fóra alcaldessa de València entre els anys 1991 i 2015, s’afirma que “Rita Barberá Nolla forma part indiscutible de la història de la nostra ciutat” i es ressalta que “la seua vinculació amb València ha sigut profunda i anirà més enllà dels anys en què ha governat esta ciutat”.

El text ha inclòs una ressenya de la seua trajectòria política iniciada l’any 1983, quan és triada diputada de les Corts, amb esment a la seua trajectòria municipalista i la seua condició de presidenta de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies entre els anys 1995 i 2003. En la moció s’acorda “traslladar l’expressió del sentiment de condolença al Senat” i “decretar a partir de hui [este dimecres] 3 dies de dol oficial per la mort de l’exalcaldessa i la col·locació de les banderes a mitja asta”.

Després de la lectura de la moció per part de Joan Ribó, ha pres la paraula, en nom del Grup Popular, el regidor Alfonso Novo, qui ha ressaltat “el sentiment d’enorme tristesa” entre els integrants d’eixa formació “per la mort de qui ha sigut artífex de la transformació de la ciutat de València en la part final del segle XX i els primers anys del segle XXI”. Novo ha ressaltat “el profund amor de Rita Barberá per València”. El regidor ha dit que els representants populars se sentien “orgullosos i agraïts pel llegat que ens deixa qui va ser alcaldessa de València durant 24 anys, les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any”.

Glòria Tello, com a portaveu adjunta del grup municipal Compromís, ha afirmat, en nom del seu grup, que volia “”traslladar la nostra condolença i suport als familiars i amics de Rita Barberá, una figura política d’esta ciutat, i pensem que hem de mostrar tota la nostra solidaritat amb els seus”.

També Fernando Giner, en nom del grup municipal Ciutadans, ha assenyalat que “des de Ciutadans expressem el nostre condol als familiars, coneguts i membres del Partit Popular per la defunció de Rita Barberá. Ha sigut una figura molt important i volguda en la ciutat de València. Hui és un dia per a mostrar les nostres condolences i sumar-nos al dolor de les seues persones més pròximes”.

Per la seua banda Sandra Gómez, portaveu del grup Socialista, ha remarcat que “hui és un dia per a deixar les diferències polítiques a un costat i donar el nostre més sentit condol als seus familiars, als seus companys i a tots els ciutadans que la volien, i mostrar el nostre màxim respecte institucional a la figura de qui va ser alcaldessa de València durant 24 anys”.

Jordi Peris, com a portaveu de València en Comú, ha dit estar en el Ple “per a expressar les nostres condolences a la família i a totes les persones afins de l’exalcaldessa de València. És el moment de reconéixer la importància política que ha tingut Rita Barberá en esta ciutat. Encara que les diferències polítiques entre València en Comú i Rita Barberá eren públiques i notòries, ara no és moment de parlar d’açò, sinó de destacar el costat humà i traslladar el sentiment de condol i acompanyament en el dolor que han d’estar sentint les persones pròximes a l’exalcaldessa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − dos =