25n
Orgull
Orgull

L’Ajuntament de València remet al Consell Escolar la sol·licitud per adherir al Pla Edificant la construcció del nou IES La Punta-Les Moreres

A este primer pas per fer realitat el nou centre li seguirà la sol·licitud per acord plenari municipal de la delegació de competències de la Generalitat

L’Ajuntament de València remet al Consell Escolar la sol·licitud per adherir al Pla Edificant la construcció del nou IES La Punta-Les Moreres
13/07/2021 -

El Consell Escolar tindrà sobre la taula este dimarts la sol·licitud d’adhesió al Pla Edificant de la construcció de l’IES La Punta-Les Moreres, un nou centre educatiu, el programa de necessitats del qual inclou quatre unitats de Secundària, altres quatre de Batxillerat, quatre més de Cicles Formatius, 11 cicles d’Arts Plàstiques i una cafeteria, tot amb una superfície total estimada de més d’11.400 metres quadrats. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que l’aprovació d’eixa sol·licitud és el primer pas necessari per a poder abordar la construcció del nou centre a través del Pla Edificant, tal com va acordar l’alcalde, Joan Ribó, el mes de febrer passat amb la Conselleria d’Educació.

Segons el Manual d’Edificació per a l’Adhesió al Pla Edificant de Centres Educatius, el primer pas a seguir és demanar la incorporació a este pla al Consell Escolar del centre -o al Consell Escolar Municipal si és un centre nou- i, posteriorment, a partir de la memòria tècnica se sol·licitarà per acord plenari municipal la delegació de competències de la Generalitat en favor de l’Ajuntament. Aleshores caldrà remetre de nou a la Generalitat tota la documentació necessària.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que “l’IES La Punta-Les Moreres és una demanda veïnal de fa molts anys, que podrà dur-se endavant gràcies a l’estreta col·laboració que hi ha entre Ajuntament i Conselleria d’Educació a través del Pla Edificant per dignificar les infraestructures educatives. Hui presentem per a la seua aprovació la sol·licitud d’adhesió de la construcció del centre al Consell Escolar com a pas previ per a poder demanar la delegació de competències. Una vegada realitzada la delegació de competències i transferits els recursos econòmics, el Servici d’Arquitectura Serveis Centrals Tècnics s’encarregarà de la licitació del projecte i de l’execució de l’obra. Està serà una infraestructura educativa molt important per al barri de Natzaret, un barri castigat i oblidat durant els 24 anys de govern del PP i que el govern de Joan Ribó està rescatant”, ha afegit.

Notario ha fet seues les paraules de l’alcalde durant l’anunci de l’acord amb Conselleria sobre la importància del centre per a Natzaret, aprovat en l’estratègia participativa. “Fer-ho a través del Pla Edificant ens permet solucionar de forma eficient la construcció de la nova infraestructura educativa, amb un treball conjunt i molt coordinat entre les administracions local i autonòmica per tal d’alleugerir tràmits i terminis”, ha subratllat.

Una vegada assolit l’acord amb la Conselleria, l’alcalde va informar de la cessió que farà l’Ajuntament d’una parcel·la de 22.000 metres quadrats entre els carrers d’Adolfo d’Azcárraga i les Barraques del Figuero, amb una xicoteta part per als tallers de Ferrocarrils de la Generalitat durant cinc anys i la majoria de la parcel·la per a la construcció del futur centre educatiu, una demanda veïnal des de fa anys que forma part de l’estratègia integral de Natzaret.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 3 =