25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament de València reclama que els propietaris de 20 solars de la ciutat s'encarreguen de netejar-los immediatament

Si en el termini de 30 dies, que acaba aquest mes, no s’atén la petició de l’Ajuntament, aquest procediria a fer la neteja i passar la factura a les propietats

L'Ajuntament de València reclama que els propietaris de 20 solars de la ciutat s'encarreguen de netejar-los immediatament
16/08/2019 -

L’Ajuntament de València inspeccionarà els pròxims dies si les persones o entitats propietàries d’una vintena de solars de la ciutat han atés la petició que se’ls va comunicar durant la segona quinzena de juliol, segons la qual havien de netejar les seues parcel·les i portar els residus als abocadors corresponents per poder tractar-los. En l’avís, el consistori també explica que en cas de no atendre la petició municipal, serà l’Ajuntament qui execute les tasques de neteja i, a continuació, passarà la factura d’eixos treballs a les propietats.

El regidor de Gestió Sostenible de Residus i Neteja de l’Espai Públic, Sergi Campillo, ha explicat que aquestes notificacions estan regulades pels articles 16-18 de l’ordenança municipal de neteja urbana: «És fonamental que es complisquen les ordenances i des de l’Ajuntament vigilem que així siga i que els propietaris de solars els mantinguen en unes condicions correctes, nets, sense brutícia ni excés de vegetació, tal com fa l’Ajuntament amb els solars de titularitat pública, que són objecte de neteges periòdiques».

S’estima en 20.582,3 euros el cost global de la neteja d’eixes 20 parcel·les, que es troben en els següents enclavaments:

– En Ciutat Vella: c. Governador Vell, 28 (la Xerea);
– En Quatre Carreres: diverses parcel·les del Camí Vell de la Punta, Camí del Valladar, 55 i Hortolanes, 1 (La Punta) i c. LG PRF Entrada Casa Santapau, 16 i 1 (Malilla);
– En Patraix: c. Humanista Mariner, 37 i 39 i c. Roca Coll amb Arxiduc Carles (Safranar);
– Als Poblats Marítims: c. Espadà, 14 i c. Vicent Brull 55 i 57 (Cabanyal-Canyamelar) i c. Pare Porta, 16 (el Grau);
– Als Poblats de l’Oest: c. Mossén Cobos, 24 (Benimàmet);
– Als Poblats del Sud: c. Eduardo Dato, 6-8 i c. EP Sector la Torre A, 6 (Faitanar);
– A Rascanya: c. Maria Teresa Oller i Benlloch, 6 (Torrefiel).
– A l’Olivereta: c. Mare de Déu del Lluch, 2 (Nou Moles).

Els costos d’aquestes tasques de neteja oscil·len entre els 238,43 i els 4.349,86 euros. D’altra banda, també es netejarà per part de l’Ajuntament el solar del carrer Duato, 18 (Morvedre, la Saïdia), una vegada acceptada per la propietat l’execució subsidiària de la neteja d’eixa parcel·la per un cost de 404,14 euros.

MÉS ORDRES DE NETEJA DE SOLARS PRIVATS

Aquesta vintena d’ordres de neteja de solars se suma a les que es varen fer ara fa un mes, quan l’Ajuntament va procedir a la neteja de nou solars de titularitat privada als barris del Cabanyal-Canyamelar, Mont-olivet, la Punta, Russafa, Benimàmet i Malilla, una vegada constat l’incompliment de les resolucions municipals que obligaven a les propietats a realitzar la neteja d’eixes parcel·les en un termini màxim d’un mes.

Complementàriament, es va requerir a les propietats d’uns altres sis solars privats perquè els netejaren. Eren parcel·les situades als barris d’Orriols, Russafa, Beniferri, Marxalenes i el Carme.

El cost global de totes aquelles actuacions va superar els 12.400 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 12 =