25n
25N
25N

L'Ajuntament de València i la Creu Roja repartiran Cistelles D'Alimentació Saludable fins a desembre

Continuaran amb el repartiment de productes d’alimentació saludable per a les persones grans de la ciutat

L'Ajuntament de València i la Creu Roja repartiran Cistelles D'Alimentació Saludable fins a desembre
18/09/2020 -

L’Ajuntament de València i Creu Roja han anunciat l’ampliació del servei de repartiment de cistelles d’alimentació saludable que, des que va començar la pandèmia de la COVID-19 fins al moment, ha cobert les necessitats alimentàries de moltes famílies amb més de 5.000 cistelles repartides en els seus domicilis.

Un dels eixos del projecte adaptat a les necessitats socials i humanitàries és el col·lectiu de persones majors en situació de risc i vulnerabilitat. El perfil és un adult major de 65 anys que té dificultats per a accedir als productes durant la pandèmia, tant per factors físics i econòmics. A més, aquells que pateixen algun tipus de minusvalidesa o malaltia crònica, ja siga de tipus dietètic- nutricional.

La regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha visitat les instal·lacions de la Creu Roja que s’encarreguen de repartir les cistelles a les llars de les persones beneficiàries i va anunciar que l’ampliació del servei serà fins a finals d’any. En total, es repartiran 6.000 caixes més.

Durant la visita, Bernabé també ha volgut ressaltar l'”enorme treball que han dut a terme les voluntàries i voluntaris de Creu Roja que són els qui han portat durant tots aquests mesos les caixes a les llars de les nostres persones majors“.

Aquestes “cistelles bàsiques” finançades per l’Ajuntament, estan molt estudiades nutricionalment, ja que estan adaptades a diferents patologies com a hipertensió o diabetis.

Els diabètics, per exemple, no poden consumir farines refinades ni aliments amb elevat contingut de sucre, ja que en entrar en el cos, immediatament es converteixen en glucosa en la sang. Així mateix, les persones amb hipertensió necessiten aliments que ajuden a la normalització de la pressió arterial amb varietats de vitamines i minerals que poden ser beneficiosos per a la seua salut.

Segons experts de salut, el consum de vitamines del grup B (B2, B6, B12 i àcid fòlic) juguen un paper important en el metabolisme de l’homocisteïna, un aminoàcid no essencial i l’augment anormal del qual està directament relacionat amb la hipertensió. La vitamina B2, és essencial per al creixement, desenvolupament i funcionament de les cèl·lules de l’organisme. La vitamina B6 influeix en el sistema immunitari i la vitamina B12 prevé un tipus d’anèmia, denominada anèmia megaloblàstica, que provoca cansament i feblesa en les persones.

En eixe sentit, les cistelles bàsiques inclouen consells i receptes per a aprofitar aquests aliments i no malgastar-los. “Des de Creu Roja s’han inclòs recomanacions nutricionals, propostes de menús i s’han adaptat per a persones amb patologies cròniques o al·lèrgies”, va sostenir Bernabé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 16 =

museo prehistoria