25n
25N
25N

L'Ajuntament de València desinfecta instal·lacions i centres sanitaris

Els regidors Emiliano García i Aarón Cano destaquen que es tracta d’una mesura per protegir la seguretat de les persones usuàries i dels professionals de la salut

L'Ajuntament de València desinfecta instal·lacions i centres sanitaris
07/04/2020 -

El Servici de Sanitat de l’Ajuntament de València, a través de l’empresa Lokímika i en coordinació amb el CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal), realiza des d’este dimarts desinfeccions en centres de salut i hospitals, a més dels que ja s’estan efectuant des que entrara en vigor l’Estat d’Alarma en centres d’acolliment, mercats municipals i supermercats i altres entorns que poden ser considerats de risc pel volum d’afluència.

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma el passat 14 de març, el servici de Sanitat de l’Ajuntament de València ha realitzat un total de 54 desinfeccions en dependències municipals, incloent-hi Bombers, Policia i altres espais que, com el complex esportiu de la Petxina, l’Ajuntament ha habilitat com a centres d’acolliment per donar refugi a la població més vulnerable de la ciutat. Per a estos centres, el servici de Sanitat també ha creat protocols de salut i higiene els quals recullen mesures de prevenció de contagis i actuacions en cas de ser necessari l’aïllament d’algun dels usuaris.

Per a Emiliano García, regidor de Sanitat, “és imprescindible garantir la salut i el benestar dels usuaris d’estos centres”, per la qual cosa “hem creat eines de monitoratge i control que contemplen, entre altres mesures, la presa regular de la temperatura corporal i la comunicació constant amb els centres de salut en aquells casos en què la salut de la persona ho requerisca”.

La majoria dels tractaments de desinfecció realitzats fins hui, amb material especialitzat i productes biocides que acaben amb els virus, s’han dut a terme en dependències i vehicles de la Policia Local. També s’han realitzat actuacions en dependències de Bombers i sales municipals que continuen en ús durant estes setmanes. Les desinfeccions es completaran així mateix amb actuacions en residències de la tercera edat, col·lectiu especialment afectat per la pandèmia.

El nou protocol elaborat per Lokímika contempla tasques específiques de desinfecció al voltant i en el perímetre dels centres de salut i hospitals de la ciutat de València, ja que en estos llocs continua havent un alt flux de persones que poden ser portadores d’elevades càrregues víriques. Estes desinfeccions tindran caràcter setmanal i es faran en les instal·lacions i centres sanitaris com els centres d’especialitats, centres de salut i hospitals. Les vies adjacents seran igualment tractades amb el suport de vehicles tot terreny equipats amb cisternes de polvorització de 400 litres de capacitat i, amb una mànega, es procedirà al tractament per polvorització amb biocides.

Emiliano García ha aprofitat per “agrair profundament el treball que tots estos professionals sanitaris estan fent estes setmanes a la nostra ciutat”, i també per ressaltar “la labor que estan exercint els inspectors municipals del servici de Sanitat, que continuen vetlant pel compliment de les condicions sanitàries per a la contenció de la COVID-19 en els establiments d’alimentació”.

D’altra banda, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha presidit este matí la reunió del CECOPAL, ha destacat la importància d’estos tractaments amb un “doble objectiu: eliminar el risc de contagi en llocs sensibles i donar més seguretat a la població d’especial vulnerabilitat que acudix a estos centres sanitaris”. Així, ha posat en relleu “la importància de mantindre la seguretat en els entorns dels centres sanitaris”. Estes actuacions de desinfecció, ha afegit l’edil, són “de vital importància tant per als usuaris que acudixen a les dependències sanitàries per continuar amb els seus tractaments i també per als professionals de la salut que continuen donant servici en estos centres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =