caixa popular

L'Ajuntament de Torrent reforça el servei de la Patrulla Rural i presenta un nou vehicle

La Policia Local de Torrent ha mantingut una xarrada informativa amb agricultors, ramaders i veïns

L'Ajuntament de Torrent reforça el servei de la Patrulla Rural i presenta un nou vehicle
06/10/2017 -

L’alcalde de Torrent Jesús Ros, al costat del regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, i membres de la corporació municipal, van assistir a la xarrada informativa que va mantenir Policia local amb agricultors, ramaders i veïns de les zones rurals.

Este nou servei pretén consolidar el tracte amb l’agricultor i augmentar la presència en els camps, que fonamentalment té un caràcter preventiu, mitjançant la vigilància contínua en el terme i especialment insistent en els punts crítics o vulnerables on existisca risc de robatori, danys, etc. El regidor, José Antonio Castillejo, que a més va presidir la xarrada va apuntar que “Torrent disposa d’una unitat destinada a l’àmbit rural, propera i en contacte directe amb els agricultors”.

A més, l’equip estarà compost per dos agents, de la Patrulla Rural, dins de la Unitat de Mediació i Policia Assistencial, amb torn de matí i vesprada durant cada dia de l’any. Esta assistència abasta tot el terme pertanyent a la ciutat de Torrent, zones agrícoles i urbanitzacions separades del nucli urbà, sobretot en les zones més vulnerables.

Les principals actuacions del servei de caràcter general són; la vigilància en zones de cultiu del terme municipal, en zones residencials, urbanitzacions i disseminats. Informar de les deficiències o desperfectes en infraestructures de titularitat pública, localitzar i conservar els llocs típics del terme municipal. Comunicar als ciutadans la forma de procedir en diferents situacions (incendis, abocaments il·legals, robatoris o emergències mèdiques, etc.). Recaptar informació d’agricultors, sobre localització de parcel·les, propietari i tipus de cultius. Recuperar informació de terminologia popular (sobre paratges, camins, partides, etc.) amb la finalitat de deixar constància perquè en prengueu coneixement general i posterior difusió. La localització d’explotacions apícoles i contactar i identificar als seus propietaris, i a ramaders que posseïsquen explotacions en el terme, para en cas de necessitat, tant per les seues explotacions, com para la seua col·laboració en recollida d’animals perduts. I, atenció a col·legis situats fora del nucli urbà en l’entrada i eixida d’escolars, així com control de l’absentisme escolar en estos.

Destaquen unes altres de caràcter concret i d’especial atenció com, la vigilància específica i entrevista amb agricultors. La vigilància a immobles de disseminats on es dipositarà una targeta de visita, fent constar els agents que han realitzat la mateixa, el dia i l’hora, i una sèrie de nombres de telèfons, inclòs el de la Patrulla Rural, per si anaren d’interés per als titulars dels immobles. El control i vigilància durant la campanya de recollida de taronges. I, la identificació de sospitosos no agricultors, així com els seus vehicles.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + sis =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018