caixa popular

L'Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial homenatja al poble de Llíria

L'Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial homenatja al poble de Llíria
27/06/2017 -

L’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial va oferir, este passat cap de setmana, un homenatge al poble de Llíria en agraïment per l’acollida que va prestar a un grup de xiquets d’esta localitat madrilenya durant la Guerra Civil.

En l’acte, celebrat a la Casa de Cultura d’este municipi, va participar la seua alcaldessa Blanca Juárez junt amb la representació institucional de Llíria formada per l’alcalde Manolo Civera i la regidora de Música, Patricia Cabanes.

A més, van estar presents alguns d’aquells xiquets, entre ells José Manuel González, fill de l’alcalde de San Lorenzo en aquella època, Vicente González García-Carrizo, el qual va traslladar estos menors fins a Llíria i altres poblacions valencianes per a protegir-los dels horrors de la contesa bèl·lica.

Alguns d’estos xiquets van tornar a la seua localitat en finalitzar la guerra, altres es van quedar ací amb les famílies adoptives i altres van anar tornant a Llíria al llarg de la seua vida, gràcies als forts llaços que es van crear en la seua infància.

També es va projectar el documental “Llíria, la solidaridat d’un poble”, realitzat per Cristina Escrivà i Sergi Tarín, i que arreplega en primera persona els records d’alguns d’aquells xiquets. Este treball audiovisual va ser presentat el passat mes de febrer a la capital del Camp de Túria, on també se’ls va rendir homenatge dins dels actes de memòria oral organitzats per l’Ajuntament de Llíria amb motiu del 80 aniversari de la seua arribada a la localitat edetana.

La música va posar el tancament a esta jornada d’agermanament entre les dos ciutats amb les actuacions oferides per la rondalla del Centro de Mayores de la Comunidad de Madrid i l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez” de Llíria.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris