25n
25N
25N

L'Ajuntament de Quart de Poblet proposa la rehabilitació integral de la Cisterna i el seu entorn

les proves arqueològiques realitzades trauen a la llum l’antiga font de pedra del monument, declarat BIC

L'Ajuntament de Quart de Poblet proposa la rehabilitació integral de la Cisterna i el seu entorn
06/06/2018 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet està donant els primers passos per a la redacció d’un projecte integral de remodelació tant de la Cisterna com del seu entorn immediat, la plaça de l’Església, que seria a càrrec d’un equip tècnic de solvència i prestigi reconegut en actuacions patrimonials. Aquesta decisió coincideix amb el criteri de la pròpia Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, l’autorització del qual per a realitzar qualsevol intervenció en aquest monument és necessària, donada la seua condició de Bé d’Interès Cultural (BIC) des de juliol de 1981.

En aquest sentit, una de les condicions necessàries per a poder intervenir en la Cisterna és l’emissió d’un permís arqueològic. Per això, recentment s’han realitzat prospeccions a càrrec d’una tècnica especialitzada, que han permès traure a la llum l’antiga font de pedra del monument, un element que pel que sembla amb el temps va ser cobert i es va col·locar una aixeta que facilitava l’ompliment d’aigua dels recipients.

Aquesta troballa, unida a la necessitat d’adequació i posada en valor de l’interior de la Cisterna, cercant una solució per a poder mostrar la font trobada, i també del seu entorn ha portat a l’equip de govern a proposar un projecte global, en el qual s’estudiaran amb profunditat diferents qüestions com la trobada entre els murs del túnel d’accés i l’actual escala per si pogueren existir restes de l’original, l’evitació de la formació d’humitats, l’eliminació o substitució d’elements impropis com la barana de corda o l’estudi del sistema d’il·luminació més adequat i de solucions al problema acústic de l’espai específic de cisterna per l’excessiva reberveración.

A més, l’actuació suposaria anar més enllà del monument en si, dotant a la plaça de l’Església, en la qual s’han canviat ja les lluminàries, d’una urbanització i una pavimentació concordes amb la catalogació de la Cisterna i el seu valor patrimonial.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament podrà anar definint què actuacions són prioritàries fins a completar la rehabilitació integral, cercant per a açò si escau diferents línies de subvenció, tenint en compte a més que haurà d’explicar en tot moment amb l’autorització de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 6 =

CCCC
torrent