25n
25N
25N

L’Ajuntament de Museros, per un finançament just

L’Ajuntament de Museros, per un finançament just
11/10/2017 -

L’Ajuntament de Museros, en compliment d’una moció aprovada al mes de juliol, ha penjat al balcó de la seu consistorial una pancarta amb el lema «Per un finançament just». La iniciativa s’emmarca en una campanya de la Generalitat Valenciana que va promoure un manifest que van subscriure més de 600 entitats valencianes, entre les quals més de 300 ajuntaments. Recordem que també les Corts Valencianes han pres per unanimitat diferents acords, amb data 22 de febrer de 2017 i 5 d’abril de 2017, respecte a la necessària reforma del sistema de finançament i les inversions de l’Estat d’acord amb el pes poblacional dels valencians en el conjunt de l’Estat.

Com diu el manifest impulsat per la Generalitat, actualment hi ha una coincidència total entre totes les forces polítiques i socials per a donar per acabada la situació i eixigir una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, amb efectes a 1 de gener de 2014, que possibilite als valencians i les valencianes disposar d’uns serveis públics fonamentals (sanitat, educació i protecció social) de qualitat, i que permeta, de la mateixa manera, l’exercici de les competències pròpies (ocupació, habitatge, medi ambient, infraestructures, cultura, promoció econòmica) i arribar, com a mínim, a la mitjana de finançament per habitant del conjunt de comunitats autònomes. Perquè una autonomia sense recursos suficients que depenga de la voluntat del govern central no és una autèntica autonomia.

També es demana el reconeixement del dèficit de finançament acumulat (12.433 M/€ en el període 2002- 2013) i l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes de la població valenciana i la compensació de la insuficiència inversora dels últims anys.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

art en blanc