25n
25N
25N

Alfafar s'adherix a la "Asociació xarxa de ciutats per la bicicleta"

Alfafar s'adherix a la "Asociació xarxa de ciutats per la bicicleta"
08/08/2016 -

L’Ajuntament d’Alfafar s’adherix a la “Asociació xarxa de ciutats per la bicicleta”. Esta adhesió va passar pel passat ple com a proposta des de l’àrea d’Urbanisme i va ser aprovada per a dur-se a terme.

Sent conscients, des de l’Ajuntament, de la necessitat d’adoptar polítiques públiques de foment de la mobilitat baixa en carboni i la importància de fomentar l’ús de la bicicleta per a contribuir a la reducció de les emissions de CO2 en l’àmbit territorial local de competència municipal.

De la mateixa manera, l’Ajuntament, havent aprovat el Pla de Mobilitat Urbana d’Alfafar (PMUS) , en les propostes del qual s’establix diferents mesures, prioritzades en diferents projectes, dels quals destaca l’execució de carril-bici i la connectivitat amb el Parc Natural de l’Albufera.

En el passat ple es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament d’Alfafar a l’Associació Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, l’aprovació del conveni de col·laboració entre la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i l’Ajuntament per al Registre de Bicicletes-Biciregistre i el nomenament de la persones representant en les relacions i la resta d’actuacions, la regidor d’Urbanisme, Encarna Muñoz.

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta és una associació composta per més de 170 ciutats d’àmbit estatal que tenen com a objecte la generació de dinàmiques que faciliten i facen més segura la circulació dels ciclistes, principalment en el medi urbà.

Els objectius són, impulsar iniciatives perquè els desplaçaments amb bicicleta siguen més segurs, intensificar la promoció de la bicicleta, incrementar les infraestructures per a l’ús de la mateixa, defendre el potencial de la bicicleta com a vehicle silenciós, net, assequible i saludable i promocionar l’ús d’este vehicle com a ferramenta de mobilitat d’ús habitual com a alternativa al cotxe o la moto en els desplaçaments curts.

Els servicis que es presten a les ciutats associades són, l’assessorament i acompanyament, per a poder veure altres realitats i poder treballar en xarxa. Biciregistre, per a dissuadir del robatori i facilitar la identificació del propietari en cas de sostracció. Assemblees, jornades i congressos sobre bicicleta i mobilitat sostenible, rebre informació per a poder participar en esdeveniments amb l’objectiu d’intercanviar coneixement. Difusió d’activitats, en xarxes socials per a donar a conéixer i informar les activitats que es desenrotllen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =