25n
25N
25N

L'Ajuntament convertirà un antic edifici industrial en un coworking

L'Ajuntament convertirà un antic edifici industrial en un coworking
02/11/2019 -

L’Ajuntament de València ha aprovat la llicència que permet realitzar les obres per a la recuperació d’un edifici industrial de 6.500 metres quadrats de principis del segle XX, situat la calle Illes Canàries 86, en el barri del Grau, i que disposarà d’una via d’accés exclusiu i un gran jardí de 800 metres quadrats, segons ho projecte aprovat.

La regidora de Llicències d’Activitats de València, Lucía Beamud, ha explicat mitjançant un comunicat que l’antic edifici industrial albergarà un nou espai de coworking a la ciutat.

“Les obres, que començaran aquesta setmana, permetran la posada en valor d’un edifici singular que forma part del patrimoni valencià, amb una meravellosa façana protegida de rajola caravista, recuperant el patrimoni industrial de la ciutat en transformar-ho en un modern edifici que permetrà donar resposta a la demanda d’oficines, permetent la retenció del talent en les empreses alhora que millora la qualitat de vida, la convivència i el desenvolupe social en el Grau”, ha assenyalat.

Beamud ha defensat que des de l’Ajuntament de València treballen “de la mà de diferents empreses i promotores per a l’impuls de projectes importants per a València, com aquest que recuperarà el patrimoni industrial de la nostra ciutat i tan característic del barri del Grau, al mateix temps que dinamitzarà la zona i la seua economia”.

Està previst que les obres finalitzen en abril de 2020, segons ha informat el consistori en un comunicat. El gran edifici, construït en 1905 por l’empresa Electra Valenciana S.A., serà “totalment recuperat” i en ell s’instal·larà La Centrifugadora. Tindrà 6.500 metres quadrats, distribuïts entre un edifici industrial de principis del segle XX, una via d’accés exclusiu i un gran jardí privat de 800 metres quadrats.

En la seua oferta de serveis, disposarà de llocs “flexibles, fixos i despatxos totalment equipats” per a albergar fins a 900 persones treballant alhora. També comptarà amb sales per a reunions i conferències, l'”última tecnologia en connectivitat i tota classe de serveis, com a oficina virtual, recepció de trucades i paqueteria, domiciliació fiscal, sales d’esdeveniments amb servei de videoconferència i wifi privat, entre altres”.

“NOU CONCEPTE COWORKING DE QUALITAT”

Segons han indicat els promotors de la iniciativa, “actualment a València, l’espai més demandat per les empreses és de 500 metres quadrats amb 25 treballadors, i no existeix una cartera d’oficines disponibles d’aqueixa grandària en el mercat”.

Així, han destacat que “amb aquest tipus d’oferta que inclou sales de reunions, serveis, gimnàs o menjador i que cada empresa utilitzarà a demanda, les necessitats reals d’espai de les empreses es redueixen a tan sols 200 metres quadrats, aconseguint una rebaixa molt important del cost de lloguer i, alhora, major qualitat i quantitat de serveis afegits”.

Els membres del projecte de la Centrifugadora han assegurat que el preu final mitjançant aquest sistema es “bastant més econòmic que el del mercat d’oficines tradicional”. Així mateix, han destacat que la taxa de disponibilitat d’oficines de qualitat (Tipus A) en la zona centre de València “és tan sols del 5% inferior a ciutats com Madrid”.

L’espai, respectuós con el medi ambiente, buscarà la “màxima eficiència energètica” amb cobertes verds i ús d’energies netes en la rehabilitació de l’edifici industrial i històric que l’acollirà. La Centrifugadora es posiciona com un “nou concepte coworking de qualitat a València, aportant a més als seus usuaris la possibilitat de realitzar networking“.

La Centrifugadora serà un espai que “recollirà les necessitats d’ampliació de les organitzacions en moments puntuals” i li la “solució ideal per a la implantació de totes les empreses que estan vinculades a les noves tecnologies, que requereixen, no sols d’un edifici d’oficines Tipus A, sinó de tot un ecosistema adaptat tecnològicament per al correcte desenvolupament de la seua activitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − deu =