25n
25N
25N

L’Ajuntament concedix ajudes per a persones en situació d’emergència social per valor de més de 3,5 milions d’euros

“Açò demostra el compromís que el Govern de la Nau té amb les persones més desafavorides”

L’Ajuntament concedix ajudes per a persones en situació d’emergència social per valor de més de 3,5 milions d’euros
11/11/2016 -

La regidora de Benestar Social, Consol Castillo,  ha fet un balanç de les ajudes d’emergència social i de les ajudes per al desenvolupament personal de persones de la tercera edat  concedides i en tramitació corresponents a l’any 2016. Fins al moment, l’Ajuntament ha dedicat recursos que ascendixen a 3.507.176,58 euros per a ajudar les persones més desafavorides.

Segons ha explicat Consol Castillo, regidora de Benestar Social, el consistori ha concedit ja 875 ajudes al pagament del lloguer per un import total de 587.716 euros. A més, ha atorgat  96 ajudes per un valor de 60.000 euros, la major part de les quals s’ha destinat a pagar el dipòsit o la fiança dels lloguers d’habitatge.

Esta ajuda que concedix el consistori permet emancipar-se les persones que volen fer-ho però que tenen dificultats per a reunir la forta inversió econòmica que es requerix per a entrar a un pis de lloguer. Com és conegut, cal dipositar dos mesos de garantia a banda de realitzar el pagament del mes corrent en què s’entra a viure. Davant la dificultat de moltes persones per a reunir esta quantitat, la regidoria concedix un ajuda per fer front al dipòsit inicial.

Un altre punt que ha destacat Castillo, és la intermediació per part del consistori i la paralització posterior de fins a onze processos de desnonament en la ciutat de València. Per a este fi, l’Ajuntament ha invertit aproximadament uns 2.200 euros per cada cas amb la finalitat d’evitar que les persones afectades es vegen obligades a viure en el carrer.

Les ajudes d’emergència no acaben aquí, ja que la regidoria també ha tramitat ajudes concretes perquè les persones que no tenen recursos suficients puguen accedir a tindre ulleres (932 peticions tramitades per valor de 189.383,80 euros) o pròtesis dentals (212 casos tramitats per valor de 75.761 euros). D’altra banda, també s’han cobert despeses de farmàcia o un altre tipus de gastos.

AJUDES ALS MAJORS 

Pel que fa a les ajudes al desenvolupament personal per a majors de 60 anys, la regidoria ha concedit ajudes perquè estes persones puguen adquirir audiòfons, sempre que tinguen uns ingressos mensuals no superiors al 130 per cent de I’IPREM. L’import total destinat a esta partida ha estat de 605.715,36 euros per a 898 peticions tramitades.

També s’han concedit ajudes perquè les persones que ho necessiten puguen fer obres d’adaptació de les vivendes, ja que moltes d’estes veuen reduïda la mobilitat en esta etapa de la vida. En este cas, no han de tindre ingressos superiors mensuals al 230 per cent de l’IPREM, és a dir, 1.224,77 euros.

Per últim, la Regidoria de Benestar Social també ha concedit ajudes per a adaptar els vehicles de motor a aquelles persones que no superen en ingressos mensuals el 170 per cent de l’IPREM.

Castillo ha destacat “l’important esforç que significa per a la seua regidoria tot este ventall d’ajudes, tant econòmic com de gestió. Açò demostra el compromís que el Govern de la Nau té amb les persones més desafavorides. Des de la regidoria treballem cada dia per a fer que totes les persones de la nostra ciutat estiguen adequadament ateses i tinguen els mateixos drets i oportunitats, ja que així aconseguirem una societat més justa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =