25n
25N
25N

L'Ajuntament comença les obres per a recuperar el xalet del Doctor Bartual per al seu veïnat

L'Ajuntament comença les obres per a recuperar el xalet del Doctor Bartual per al seu veïnat
09/03/2017 -

L’Ajuntament de València ha començat les obres per a recuperar el xalet del doctor Bartual Moret perquè aculla l’alcaldia pedània de la Punta. D’esta manera es complix una reivindicació històrica i es materialitza un projecte dels pressupostos participatius que l’equip de govern va impulsar per gestionar amb la veu i vot dels veïns, i per a satisfer les necessitats de la ciutadania. Així ho ha explicat hui Joan Ribó, el primer alcalde de la ciutat que visita este barri des de fa anys.

“La recuperació d’este edifici s’ha fet amb una obra dels pressupostos participatius i té un simbolisme doble perquè és fruit d’una votació per part del veïnat, que estem duent a terme i que s’acabarà en un termini reduït, i perquè té una voluntat que la gent de la Punta ha de saber: volem compensar tots els problemes i la destrucció que s’ha patit al llarg d’estos anys”, ha explicat l’alcalde Joan Ribó. De fet, el termini d’execució de l’obra d’este immoble està previst que finalitze en dos mesos.

“En concloure l’obra –ha destacat- el xalet del doctor Bartual serà un lloc de reunió, on els veïns i veïnes de la Punta, i també de Natzaret, podran desenvolupar activitats, i gestionar el dia a dia de la pedania. Volem, d’alguna manera, compensar la situació que des de fa prop de 20 anys han patit. I sabem que no ho compensarem definitivament, però treballem en este sentit perquè l’horta de la Rovella, i de la Punta que a hores d’ara està abandonada, es recupere. Hem de salvaguardar tota l’horta que encara està en actiu i aquella que es pot recuperar”.

A este respecte, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament treballa en este marc dins del Pla d’Actuació Territorial de l’Horta, conjuntament amb la Generalitat.

L’alcalde ha fet estes declaracions durant la visita que ha realitzat al xalet del doctor Bartual. Allí ha estat acompanyat del regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo,el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, i l’alcalde de la Punta, Ignasi Vázquez,qui ha agraït que esta reivindicació històrica s’haja fet realitat.

Per la seua banda, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo ha destacat que la recuperació del xalet del doctor Bartual és un projecte que ha sigut fruit de la cooperació entre diferents servicis municipals, ha remarcat que el termini d’execució de l’obra, que va començar el 22 de febrer, és de dos mesos, i ha detallat que el pressupost base de licitació eren pràcticament 185 mil euros, però que finalment es va adjudicar per 130 mil euros. Pel que respecta a l’equipament de l’edifici, el regidor ha explicat que l’ajuntament també el dotarà de mobiliari. “Era una demanda de tot el veïnat, que volia tindre un local, un espai on reunir-se, i escomençar així a fer un poc de vida social, que ara en esta zona és més complicat que en altres parts de la ciutat”, ha manifestat Campillo.

La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha destacat que l’edifici naix en una vocació d’utilitat immediata i que és una reivindicació dels veïns i les veïnes del barri, mentre que el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha parlat de l’edificabilitat de les parcel·les que hi ha al voltant d’este edifici, que són propietat de la Generalitat, i que és similar a la d’altres cases de la zona. Per últim, el regidor de Participació i Transparència, Jordi Peris, ha expressat la seua satisfacció de veure com els projectes dels pressupostos participatius es convertixen en realitats i ha aprofitat l’ocasió per a recordar que estem a punt de conéixer els resultats de la segona edició d’esta iniciativa del govern de la Nau.

LA ZAL

A preguntes dels periodistes, Joan Ribó s’ha fet ressò de la decisió del Tribunal Suprem que, segons ha publicat la premsa, ha reconegut el dret d’indemnització a dos expropiats per la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València.

L’alcalde ha lamentat que tant de temps després, quan la situació ja no és reversible, es reconega la raó als veïns de la Punta, amb qui ell mateix es va manifestar per la conservació de l’horta: “fa uns vint anys jo mateix vaig estar a una escola d’estiu de l’horta, i vaig haver d’eixir per cames perquè estaven derruint les cases, un fet que personalment m’afecta. M’agradaria que es poguera recuperar l’horta que hi havia, però en estos moments la mateixa sentència del Suprem –a falta de llegir-la detingudament- sembla que ho diu taxativament: no es pot recuperar, i s’haurà d’imdemnitzar a estes persones, i jo m’alegre molt que s’indemnitze però lamentablement no es pot recuperar. En estos moments el cost econòmic de tirar arrere això és inassumible, i fins i tot els regs no es poden recuperar”.

L’alcalde ha insistit que “anem a recuperar tota la resta d’horta, degradada o abandonada, en el context del PAT de l’Horta junt amb la Generalitat, i que al Pla Especial de la ZAL li traurem contrapartides ambientals en benefici de La Punta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria