L'Ajuntament cobrarà les infraccions comeses a València per veïns d’altres municipis a partir del 2017

Guardar

1214-galiana-multes
1214-joan-ribo-multes
1214-joan-ribo-multes

El regidor de Control Administratiu de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana i la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando han abordat este dimecres la posada en marxa del mecanisme de col·laboració entre la Generalitat i el consistori per a facilitar el cobrament de multes als veïns d’altres municipis de la Comunitat Valenciana que hagen comés una infracció a València. Es farà a través de l'Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT), una mesura que entrarà en marxa a partir de principis del 2017. L’Equip de Govern vol donar un nou impuls a esta iniciativa de l’Ajuntament, i a la reunió entre Galiana i Ferrando s’ha sumat este dimecres la trobada entre el regidor d’Hisenda, Ramon Vilar, i el director general de Tributs, Javier Casas.

Es tracta del primer conveni de la història que se signa entre l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana per a fer més eficient la gestió d’estos procediments sancionadors. I és que una gran part de les sancions que s'imposen a València ciutat no es poden cobrar mai perquè l'Ajuntament de la ciutat no pot executar l'embargament d'un compte bancari i cobrar la multa si el compte està domiciliat fora del seu terme municipal.

Galiana ha destacat que no es tracta d’una acció amb afany recaptatori, sinó que es tracta “d’una qüestió de justícia, ja que no té sentit que una persona de fora de la ciutat puga vindre a València, cometre infraccions i després no haver de pagar la sanció corresponent, a diferència del que ocorre amb els veïns i veïnes de València”. Concretament l’Ajuntament de València ha deixat d’ingressar uns 2,5 milions d’euros anuals per este concepte, “uns diners que, per exemple, podríem destinar a invertir en aspectes de Benestar Social, entre altres matèries”, ha dit Ferrando.

Segons ha explicat Ferrando, el conveni entre l’Ajuntament de València i l’IVAT estableix que la Generalitat aplicarà d’una banda un cost per inici de la gestió de 3 euros per cada deute incorporat al sistema i, de l’altra, un cost de la gestió realitzada d’un 1% sobre els imports carregats incorrectament, així com un 3% dels imports efectivament recaudats com a conseqüència del procediment d’embargament. Galiana ha explicat que “Ajuntament i Generalitat hem treballat colze a colze per a solucionar un problema que porta molts anys guardat en un calaix”, mentre que Ferrando ha dit que “els pocs diners amb què comptem els valencians cal gestionar-los de la manera més eficient possible. Per això esperem que a poc a poc la resta d’ajuntaments puguen adherir-se a convenis similars”.

Esta reunió s’ha complementat amb la que este dimecres també ha mantingut el regidor d’Hisenda, Ramon Vilar, amb Javier Casas, director general de Tributs de la Generalitat. Segons ha explicat Vilar, “ha sigut una reunió de caràcter ordinari dins del seguiment del conveni que s’està treballant entre Ajuntament i Generalitat”.

El regidor d’Hisenda s’ha referit així a la part tributària i tècnica, que ha emmarcat dins “d’una voluntat política” per tal de “posar en marxa un òrgan tributari de la pròpia Generalitat. Amb açò també es comença a dotar de contingut i rodatge el que pot ser una futura Agència Tributària Valenciana”, ha avançat.

Destacats