L’Ajuntament avança perquè València siga una ciutat de caminants

L’alcalde ha signat la Carta Internacional de Caminar

Guardar

city-of-arts-and-science-1039163_1920.jpg
city-of-arts-and-science-1039163_1920.jpg

“Volem una ciutat on els xiquets, les xiquetes i les persones majors puguen viure d’una manera agradable, una ciutat de caminants, amb un espai públic per a tots”. Amb estes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat la voluntat de l’equip de govern municipal d’“avançar en el seu objectiu de recuperar la ciutat per a la ciutadania”.

L’alcalde ha fet estes declaracions en signar la Carta Internacional de Caminar “per a la creació de comunitats sanes, eficients i sostenibles on la gent tria caminar”. Ho ha fet davant del president de l’ONG Walk21, Ole Thorson, amb motiu de l’adhesió de l’Ajuntament de València a la Xarxa de Ciutats que Caminen, que es va aprovar en la sessió plenària del passat mes de març.

Amb esta carta “reconeixem els beneficis de caminar, com a indicador clau de societats amb salut, i els drets universals de les persones a poder caminar d’una manera segura i de gaudir dels espais públics”, ha afegit l’alcalde, que a més ha recordat els compromisos que impliquen la firma d’este document. “Treballem per a incrementar la mobilitat integral, dissenyar i gestionar espais i llocs per a les persones, millorar la integració de les xarxes de vianants, planificar els usos del sòl com a suport a la comunicació a peu, reduir el perill d’atropellaments, millorar la sensació i seguretat personal, augmentar el suport de les institucions i desenvolupar la cultura de caminar”, ha recordat Joan Ribó.

Amb estos objectius, a València ens plantegem, per exemple, “la conversió del centre en zona de vianants, l’impuls del transport públic, l’ampliació de voreres o de rutes segures per als escolars”, ha explicat la primera autoritat municipal, que ha lamentat “la contradicció que vivim actualment, ja que les ciutats que es van crear per als ciutadans estan ocupades pels vehicles de motor”.

Per la seua banda, el president de l’ONG Walk21, Ole Thorson, ha indicat que esta firma “és la culminació de la Carta Europea dels Vianants de l’any 1988, que ha anat evolucionant fins als compromisos actuals”. L’alcalde ha coincidit amb Ole Thorson en la necessitat de pensar que el sistema de regulació semafòric s’ha d’adaptar més al vianants perquè “fins ara només s’havia pensat en els cotxes”. Ribó ha incidit en el fet que “cada un ha de tindre el seu espai”, en referència als vianants, ciclistes, transport públic i vehicles privats de motor.

De fet, després de signar la Carta Internacional de Caminar i abans de començar la sessió plenària, davant de les preguntes dels periodistes, l’alcalde ha recordat que els ciclistes no han d’anar per les voreres, i ha assegurat que “quan s’amplia el carril bici, es fa perquè els ciclistes circulen per allí, i no per les voreres. És una qüestió d’educació”.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat que abans de l’estiu la ciutat comptarà amb 20 quilòmetres més de carril bici, amb interconnexions en grans avingudes “perquè els ciclistes no hagen d’anar ni tinguen ganes d’anar per les voreres”.

Destacats