L'Ajuntament atorga a Javier Palacios Rodríguez la beca Velázquez 2017/2018

Guardar

L’Ajuntament de València ha atorgat a Javier Palacios Rodríguez la Beca Velázquez, una de les beques millors dotades del panorama artístic, amb 16.000 euros. Enguany, a més, la Regidoria de Cultura ha impulsat una modificació de les bases d’esta concessió en evitar un únic pagament retardat fins al final de l’estada artística en la Casa Velázquez de Madrid, tal com havia reivindicat històricament el sector artístic.

“A diferència del que ocorria fins ara de forma paradoxal en tractar-se d’una beca d’estudis, enguany la persona becada rebrà quatre pagaments que es distribuiran al llarg de tota l’estada. D’esta forma no sols donem suport sinó que reforcem una de les beques millor dotada i més enriquidora per als artistes que la guanyen”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura al consistori, Glòria Tello, qui ha recordat que històricament molts artistes han hagut de renunciar a esta beca per la necessitat de disposar de molts diners atés que el pagament es feia només al final de l’estada, una qüestió per fi resolta enguany.

A banda de la forma de pagament de l’import total de la beca, les bases també s’han vist modificades en uns altres aspectes arran de les reunions mantingudes per poder atendre les reivindicacions del col·lectiu d’artistes. Per exemple, ja no ha sigut necessari que els artistes candidats presentaren una obra física en les dependències municipals i també s’ha abordat el límit d’edat que constrenyia les possibilitats del col·lectiu.

El jurat d’enguany l’han conformat Ernesto Casero, adjudicatari de la beca de l’any passat; Xabier Baudoin, director d’Estudis Artístics de la Casa Velázquez; Enrique González, a proposta de la Casa de Velázquez, i Maribel Doménech, a proposta de l’Ajuntament de València.

Amb esta beca l’artista seleccionat podrà desenvolupar el seu treball en la institució depenent de l’Estat francés. Podrà així desenvolupar un projecte artístic específic i formar part de la vida acadèmica de la institució.

Currículum de l’artista becat.

Javier Palacios Rodríguez va estudiar a Sevilla i València. És llicenciat en Belles Arts, màster en Producció Artística en la Universitat Politècnica de València i doctor en Belles Arts amb valoració Cum Laude amb la tesi doctoral ‘El retrat més allà de la identitat’, subvencionada per una beca d’Investigació del Ministeri d’Educació.

Als darrers anys ha disfrutat de residències artístiques en Nottingham, d’una banda, i Berlín, Gdansk i Cracòvia, d’una altra.

El seu treball ha sigut reconegut per una vintena de premis i entre les seues exposicions col·lectives internacionals destaquen les realitzades en la National Portrait de Londres i Edimburg, el SunderLand Museum, el Aberystwith Arts Centre de Gales, el Centre Banamex de Mèxic D.F., el Chiayi Cultural Creatives Industries Park de Taiwan o la Sopot National Gallery de Gdansk, a Polònia.

La seua activitat com a investigador l’ha desenvolupada al Grup Laboratori de Creacions Intermedia de la Universitat Politècnica de València. En l’actualitat, desenvolupa el projecte ‘Happy Me / Sad Me’, subvencionat per la Diputació de Cadis, i prepara la seua segona individual en la galeria Espai Tactel de València amb el projecte ‘Magic Dolmen’.

Destacats