25n
25N
25N

L’Ajuntament aprovarà cartes de servicis municipals que plasmaran compromisos i permetran avaluar el seu compliment

La primera carta de servicis aprovada per la Junta de Govern Local ha sigut la de Cementeris

L’Ajuntament aprovarà cartes de servicis municipals que plasmaran compromisos i permetran avaluar el seu compliment
27/11/2016 -

La Junta de Govern Local ha aprovat la carta de servicis de Cementeris, la primera d’un conjunt de documents que arreplegaran tot un seguit de compromisos relacionats amb els diversos servicis municipals i que van més enllà d’allò exigible per la normativa aplicable. Amb estes cartes de servicis el Govern de la Nau pretén mesurar i avaluar els nivells de compliment dels compromisos que es volen aconseguir.

“Estos documents són instruments per informar dels servicis que s’oferixen a la ciutadania, dels drets que tenen i dels compromisos que assumim respecte a la qualitat de la prestació d’eixos servicis”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, per a qui les cartes de servici “són un mecanisme idoni en la recerca permanent de millora de la qualitat dels nostres servicis i per explicitar la responsabilitat que tenim davant de la ciutadania”.

Les cartes de servicis són documents revisables que han d’actualitzar periòdicament els compromisos i les millores dels servicis i que han d’adaptar-se a les expectatives ciutadanes. Per això se’n preveu una revisió almenys cada tres anys. Complementàriament hi haurà informes anuals sobre el mesurament i l’avaluació de la implementació dels servicis i del compliment dels compromisos.

La carta de servicis aprovada este divendres detalla tot allò que oferix el Servici de Cementeris, com ara els servicis de sales de vetla, el d’inhumació o el de cremació; els treballs que es fan als cementeris municipals de manteniment, conservació i neteja, els servicis de vigilància i admissió, els drets i els deures del veïnat i les possibles formes per participar i fer suggeriments o reclamacions, entre altres.

La carta de servicis de Cementeris explica, en paraules de la regidora delegada Pilar Soriano, que l’Ajuntament de València està desplegant en els últims mesos una intensa labor de modernització de la gestió pública local. “Hem normalitzat procediments, simplificat tràmits, acurtat terminis… incorporant en la nostra labor diària la qualitat en el servici, inclosa la implementació de les modernes tecnologies i la millora contínua. Per mitjà d’esta carta no sols donem a conéixer els servicis que oferim sinó que també enunciem els compromisos fruit dels aspectes que més preocupen a la ciutadania que n’és usuària. Per tant, i en línia amb el compromís municipal d’aconseguir una gestió cada vegada més àgil i transparent, auditem anualment el contingut d’esta carta de servicis i mesurem i fem públics els seus resultats amb l’objectiu de la seua revisió i la millora contínua del servici prestat”.

En l’àmbit de la Comunitat Valenciana la referència normativa es troba al Decret 41/2016, de 15 d’abril, del Consell, pel qual s’establix el sistema per a la millora de la qualitat dels servicis públics i l’avaluació dels plans i programes en l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + quatre =