25n
25N
25N

L'Ajuntament aprova el primer projecte col·lecamins perquè els alumnes caminen segurs fins al col·legi

Patraix i Tres Forques seran els primers barris de la ciutat amb itineraris de vianants escolars

L'Ajuntament aprova el primer projecte col·lecamins perquè els alumnes caminen segurs fins al col·legi
02/12/2016 -

La Junta de Govern Local ha aprovat este dijous el projecte Itineraris de vianants en els barris de Patraix i Tres Forques, una iniciativa dirigida a millorar la seguretat dels i de les escolars valencians en els  recorreguts diaris fins als seus col·legis. El pressupost és de 194.256 euros i el termini d’execució, de 4 mesos.

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge i responsable de les obres d’urbanització a la ciutat, Vicent Sarrià, ha manifestat que l’objectiu principal d’este projecte, que s’impulsa en col·laboració amb centres escolars i AMPA dels col·legis públics dels dos barris, “és fomentar que els alumnes puguen acudir al seu col·legi amb la major seguretat possible i, a poc a poc, puguen fer-ho de manera independent o caminant junt amb altres alumnes”.

Este dijous s’ha aprovat el projecte global, però la primera fase està a punt de finalitzar en ambdós barris, dins dels Projectes Participatius de 2016, amb un cost de 50.000 euros, per la qual cosa, amb este segon projecte, el cost total ascendiria als 245.000 euros.

El projecte aprovat contempla 14 actuacions consistents en l’adaptació de passos de vianants per mitjà de la incorporació de llengüetes i guals de vianants, i l’increment de l’espai públic en l’entorn immediat dels centres escolars per a disposar de més espai per a les eixides i entrades del col·legi i per a l’espera de pares, mares i familiars. L’objectiu fonamental és augmentar la seguretat en els principals itineraris de vianants.

Es condicionaran passos i s’incrementarà la senyalització des de la plaça de Patraix per diferents carrers, com el de Fontanars dels Alforins, Josep Mestre o Humanista Mariner, connectant els centres escolars dels dos barris.

“La mobilitat de vianants ha de ser cada vegada més segura i fomentar-se com a mode de transport i per als desplaçaments entre els barris”, ha afirmat el regidor Sarrià. Per a això, des de la Delegació de Desenvolupament Urbà s’ha invertit enguany entorn de 15 milions d’euros en espai públic amb actuacions en tots els districtes de la ciutat i pobles, ampliant voreres amb arbratge, rebaixant passos de vianants i, inclús, convertint en zona de vianants algun carrer per a millorar especialment la seguretat dels col·lectius més desfavorables, com les persones amb mobilitat reduïda, els majors i els xiquets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =