25n
25N
25N

L’Ajuntament apostarà per la Ciutat de l'Artista Faller com a reclam turístic cultural

El regidor Pere Fuset explica que totes les regidories es reuniran amb el Gremi d’Artistes Fallers per a concretar inversions per a revitalitzar la zona

04/11/2016 -

L’adequació de la senyalística de la ciutat, amb empremtes tematitzades per a distingir els elements fallers i convertir la Ciutat de l’Artista Faller en un reclam turístic cultural, serà la primera mesura que prendrà l’Ajuntament de València per a revitalitzar esta zona. Amb el mateix objectiu, l’equip de govern durà a terme altres intervencions durant  2017. Cadascuna de les regidories implicades en este projecte es reunirà, abans de final d’any amb el Gremi d’Artistes Fallers per a dialogar i concretar les accions.

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha informat este dijous d’este compromís del que s’han fet ressò els regidors i regidores que han participat en la tercera reunió Estratègica de la Ciutat de l’Artista Faller. “Hem pres com a punt d’inici el decàleg per a la revitalització d’este espai que tots els grups polítics municipals van signar el passat desembre, hem parlat dels projectes de futur que tindran reflex en els pressupostos de l’any que bé i que seran una realitat en breu”, ha resumit el regidor.

“A més, treballarem des del diàleg perquè es complisca l’esmentat decàleg”, ha destacat Fuset, qui també ha recordat que entre els projectes de l’Ajuntament es troben la millora dels accessos de la Ciutat de l’Artista Faller, de la customització puntual d’autobusos de l’EMT perquè  la gent prenga consciència dels esdeveniments que es facen en esta zona, així com la redacció d’una nova ruta per al bus turístic que contemplaria una parada en este districte cultural. “I al parlar de turisme ho fem pensant en un turisme inclusiu, la qual cosa suposa una millora de l’accessibilitat de la zona”, ha concretat el regidor.

Segons les seues paraules, “l’Ajuntament, que aposta per homogeneïtzar l’estètica de les façanes perquè siguen un espill de la creativitat dels artistes que hi treballen, també col·laborarà perquè estos professionals puguen treballar, quan ho necessiten, en el carrer; ajudarà en el projecte de nau industrial on els artistes fallers estan preparant un centre d’activitats, que s’integraria en l’oferta conjunta de la Ciutat Fallera; i a llarg termini abordarà la senyalística interna d’este recinte, amb dades curioses i històriques dels seus protagonistes.

Durant la trobada de este dijous, els responsables municipals han recordat les propostes de tots els agents que treballen per fer de la Ciutat de l’Artista Faller un pol d’atracció turística, i espai emblemàtic per a tots els valencians i valencianes, “i amb eixa intenció també impulsarem les relacions entre els escolars i l’ofici dels artistes fallers”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 2 =