25n
25N
25N

L'Agrupació de Falles Burjassot, una més

Amb 13 comissions a càrrec seu, esta Agrupació ha superat un parell d’anys complicats però ja està a ple rendiment

L'Agrupació de Falles Burjassot, una més

L’Agrupació de Falles Burjassot està composta per tretze comissions totes elles de la població de Burjassot. Després d’haver passat un parell d’anys amb alguna complicació econòmica, este exercici afronten les falles amb la mateixa il·lusió i dinamisme de sempre, com una més de les 26 que formen la Junta Central Fallera. “A pesar que les 13 comissions de l’Agrupació tenen la seua demarcació en la població de Burjassot, nosaltres funcionem i ens sentim com una més dins de Junta Central” assenyala Iván Heredia, president de l’Agrupació qui fa la comparació que “Junta és la mamà i les agrupacions som els seus fills. Som totes diferents i cadascuna té les seues peculiaritats encara que totes seguim la mateixa línia”.

Respecte al funcionament dins de l’Agrupació de Burjassot, el seu president explica que actualment s’està treballant conjuntament amb l’Ajuntament sobretot el tema de les possibles molèsties als veïns doncs es pretén solucionar este tipus de problemes històrics. “Una vegada finalitza l’exercici, cada comissió tria al seu president i després ells, entre els tretze, trien a la persona que representarà a l’Agrupació, és com qualsevol altra. L’Agrupació i les diferents comissions, pel fet de pertànyer a València, no trauen més benefici que unes altres. Anem a l’Ofrena de València i a la Recollida de Premis però no tenim més privilegis. De fet, ni tenim duplicitats d’actes a València i Burjassot ni gens. Les comissions participen activament en totes les activitats que des de Junta Central s’organitzen i després les que es fan ací, però és com qualsevol altra agrupació”, explica Iván Heredia.

Quant a les activitats que des d’esta Agrupació s’organitzen estan els diferents campionats, disfresses, concursos, play-backs… “L’única cosa que podem tenir una mica diferent és que el 16 de març celebrem l’ofrena a la patrona de Burjassot, la Virgen de la Cabeza, i es fa eixe dia perquè va ser saltant de data en data però és alguna cosa que possiblement canviem per al següent exercici perquè el que realment celebrem eixe dia és el lliurament de premis”, comenta el president de l’Agrupació.

Amb la dinàmica fallera ja en marxa, Iván reconeix que encara queda algun que un altre acte per celebrar com la cavalcada que serà este dissabte o l’ofrena del 16. Respecte a la germanor que viuen les 13 falles de la població, el president assenyala que “cadascuna és diferent. Són com els fills xicotets, cadascun amb una característica que per norma la marca el seu president. Està el que t’ho dóna tot, el que protesta de tot, el que arriba i pensa en el passat, el que està per a tot…”.

ivanherediaQuant a la seua experiència com a president, Iván diu estar molt content amb el que està vivint. “Com a president bé, l’any passat va anar una mica més complicat pels problemes econòmics que travessàvem i perquè vaig agafar el càrrec a meitat exercici però la veritat és que la gent es va bolcar i va tirar endavant. Quant a coses que haja recuperat per exemple està el plànol de les comissions que antigament es posava en el llibret. Com tot i en tots els aspectes de la vida, les falles també han d’evolucionar i reinventar-se però hi ha coses bones que han de romandre” conclou Iván Heredia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − quatre =

museo prehistoria