25n
25N
25N

L'Agència Valenciana de Turisme destina més de 3 milions d'euros a entitats locals per a modernitzar i diversificar la seua oferta turística

10/10/2016 -

La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, destina en 2016 més de 3 milions d’euros en ajudes directes a entitats locals. Cal destacar que enguany es destina el triple que altres anys per a modernitzar i diversificar l’oferta turística dels municipis de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que estes ajudes “mostren el compromís de la Generalitat per impulsar una política turística basada en la governança col·laborativa, ja que invertim perquè siguen els mateixos ajuntaments els qui adeqüen els recursos per a potenciar la nostra destinació”.

Així mateix, ha posat l’accent que la Generalitat ha multiplicat per tres les ajudes destinades als ajuntaments per a impulsar el turisme, ja que es destinaran més de 3 milions d’euros a través de diferents programes.

“Este increment del pressupost destinat a les ajudes posa de manifest el compromís del nou Consell per impulsar el turisme a través dels nostres municipis, valorant la governança col·laborativa que estem reivindicant des que arribem a la Generalitat, així com la importància de singularitzar l’oferta i adaptar-la a tot tipus de visitants”, ha afegit Colomer.

Així mateix, Colomer ha destacat l’èxit de la convocatòria d’ajudes a entitats locals, ja que han sigut moltes entitats locals les que han presentat projectes als diferents programes d’esta línia d’ajudes i, després d’analitzar els expedients, l’Agència Valenciana del Turisme ha concedit la subvenció a 313 projectes d’entitats locals.

En esta línia, el responsable de Turisme ha recordat que, quan es van publicar les línies d’ajudes, “des de l’Agència Valenciana del Turisme, s’organitzen diferents jornades per a presentar per tot el territori de la Comunitat Valenciana les línies de subvenció”, al mateix temps que ha afegit que “per primera vegada, se celebren este tipus de sessions informatives per a donar més facilitats als municipis l’hora de sol·licitar estes ajudes, a més de ser una mostra de transparència en la gestió dels fons públics”. Veient els resultats de sol·licitants i ajudes concedides, pensem que ha sigut tot un encert”, ha afegit.

“El nostre objectiu -ha continuat Colomer- és donar la màxima difusió als programes perquè els municipis puguen presentar-se i beneficiar-se d’estes convocatòries d’ajudes, que estan enfocades al nou model turístic pel qual aposta el Consell, centrat en l’accessibilitat, la innovació i la sostenibilitat”.

Inversió a través de les entitats locals

L’objectiu de les ajudes del 2016 de l’Agència Valenciana del Turisme dirigides a entitats locals és modernitzar i diversificar l’oferta turística dels municipis de la Comunitat Valenciana, incrementant així la seua competitivitat com a destinació turística. Així mateix, contribueixen a potenciar la col·laboració amb els municipis, i a fomentar el desenvolupament sostenible de l’activitat turística.

A través dels sis programes d’esta línia d’ajudes, s’han subvencionat projectes d’equipament d’espais turístics; creació de productes turístics; millora de l’accessibilitat als recursos turístics; millora en nucli urbà i recuperació d’espais públics; il·luminació de recursos sota paràmetres de sostenibilitat; gestió eficient dels recursos hídrics vinculats a recursos i serveis turístics; implantació i certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics; promoció i difusió de la imatge de les destinacions: Festes d’Interés Turístic.

Esta línia d’ajudes consta de 6 programes: el “Pla per a l’adequació i millora de recursos turístics”, té per objecte el suport a projectes d’inversió que suposen una millora competitiva de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, a través de la modernització, millora i valoració turística dels seus recursos. A través d’este programa s’han concedit 1.737.000 euros en ajudes a 106 projectes d’entitats locals de la Comunitat Valenciana.

El segon dels programes és el d'”Impuls al turisme sostenible”. Este programa pretén fomentar la sostenibilitat de recursos i serveis turístics, a més de desenvolupar la seua gestió mediambiental. A través d’este programa s’han concedit més de 146.000 euros en ajudes a 22 projectes de la Comunitat Valenciana.

El tercer programa és el d'”impuls a l’excel·lència turística”. L’objecte d’este programa és el suport a la certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics. Amb este programa s’han concedit en ajudes més de 31.000 euros a 20 projectes d’entitats locals.

El quart programa fa referència a la “millora de senyalització turística” i, a través d’ell, s’han subvencionat 34 projectes d’entitats locals amb un total de 196.000 euros per a equipament i reposició de la senyalització turística dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes per al programa “Impulse de la imatge de les destinacions turístiques”, dotat amb 695.000 euros, s’han concedit a un total de 102 projectes d’entitats locals de la Comunitat. Mitjançant este programa es recolzen les campanyes per a la promoció i difusió de les festes declarades d’interés turístic internacional, nacional i autonòmic; així com esdeveniments que se celebren durant 2016 a la Comunitat Valenciana, a Espanya i en l’estranger vinculats a productes turístics de tipus cultural, naturalesa, gastronòmic, esportiu i oci que constituïsquen un vehicle a la promoció nacional o internacional d’una destinació turística.

L’últim dels programes de les ajudes d’esta línia és el d'”Adequació i millora de la Xarxa Tourist Info”. Mitjançant este programa s’han concedit més de 220.000 euros en ajudes a 29 iniciatives d’entitats locals de la Comunitat Valenciana per a projectes d’inversió en oficines d’informació turística adherides a la Xarxa Tourist Info.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 2 =

museo prehistoria