caixa popular

L’adaptació per a banda i dolçaina de l’espectacle 'Sis veus per al poeta' arriba diumenge al Teatre Principal

[:esa]La banda sinfónica del CIM Benimaclet y su Colla de Dolçaina encabezada por Miquel Gironés, interpretarán arreglos del proyecto musical femenino nacido en 2013 con la propuesta de combinar la música tradicional valenciana con los versos de Vicent Andrés EstellésLa banda simfònica del CIM Benimaclet i la seua Colla de Dolçaina encapçalada per Miquel Gironés, interpretaran arranjaments del projecte musical femení nascut el 2013 amb la proposta de combinar la música tradicional valenciana amb els versos de Vicent Andrés Estellés

L’adaptació per a banda i dolçaina de l’espectacle 'Sis veus per al poeta' arriba diumenge al Teatre Principal
22/06/2017 -

El Teatre Principal de València alberga aquest diumenge –19:00 hores– l’adaptació per a banda simfònica i dolçaina de l’espectacle Sis veus i dolçaina a banda. Un muntatge «basat en l’obra Sis veus per al poeta que permet la confluència del món de la cançó, la poesia i les bandes de música», segons ha explicat Carles Subiela, promotor de l’espectacle. La iniciativa compta amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, la qual ha intervingut i col·laborat en les gestions per a la cessió de l’espai, així com la gravació d’un vídeo de l’espectacle. El diputat Xavier Rius ha confirmat la seua assistència a l’acte, com també Pedro Rodríguez, president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Sis Veus per al Poetaés un projecte musical femení –format per Eva Dénia, Maria Amparo Hurtado, Lola Ledesma, Patxi Ferrer, Maribel Crespo i el violoncel de Merxe Martínez– que va nàixer l’any 2013 amb la proposta de combinar la música tradicional valenciana amb la poesia de Vicent Andrés Estellés. És a dir, musicar els potents versos del poeta natural de Burjassot amb tonades, ritmes i instrumentació tradicional valenciana. Aquest projecte es va consolidar amb l’enregistrament d’un disc colpidor i nombroses actuacions per diferents localitzacions de la geografia valenciana.

Ara, amb Sis veus i dolçaina a banda s’ha procedit a l’adaptació de l’espectacle per a banda simfònica i dolçaina, en un projecte musical impulsat pel Centre Instructiu Musical de Benimaclet conjuntament amb Consolat de Mar. En el mateix, han participat laColla de Dolçaina del CIM de Benimaclet, nascuda l’any passat de la mà de Miquel Gironés –antic membre del grup Obrint Pas– i que a poc a poc ha anat consolidant-se per elevar la dolçaina al nivell d’instrument de concert i explorar les seues possibilitats interpretatives i expressives. També ha estat valedor Ildefonso Martos, músic inquiet i sempre a la recerca de nous reptes què comanda la  Banda Simfònica del CIM de Benimaclet des de l’any 2013 amb un continu assoliment de quotes de qualitat cada vegada més elevades.

L’espectacle tindrà una durada aproximada d’una hora i 25 minuts, i es dividirà en dues parts. Una primera on la poesia i la música simfònica seran les grans protagonistes; i una segona dedicada a les composicions per a banda amb acompanyament de colla de dolçaina. El concert comptarà amb la presentació d’Anacleto Pons, professor d’Història de la Universitat de València.

Carles Subiela s’ha mostrat convençut de que l’espectacle «resultarà tot un èxit», alhora que ha mostrat el seu interès en que les partitures d’aquest arranjament «siguen posteriorment interpretades per altres formacions musicals i contribuisquen a la dinamització de les bandes de música valencianes, tal i com ja va ocórrer amb els muntatges Botifarra a banda i Al Tall», ha destacat.

L’accés a l’espectacle és lliure i gratuït fins a completar l’aforament, prèvia adquisició d’entrades a la secretaria del CIM Benimaclet, a Consolat de Mar a Benaguasil, o bé efectuant reserva prèvia a través del telèfon 963 691 879 i recollir-les a la taquilla del Teatre Principal el mateix dia del concert.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 20 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris