25n
25N
25N

Labora comença a pagar les ajudes als autònoms afectats per la crisi

Labora comença a pagar les ajudes als autònoms afectats per la crisi
29/05/2020 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, ha començat a pagar les ajudes als autònoms afectats per la crisi de la Covid-19. Aquesta setmana s’han començat a realitzar les primeres resolucions i a notificar-li-ho a les persones a les quals se’ls ha concedit la subvenció.

Les ajudes ascendiran a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i de 750 euros per als quals, no havent sigut obligats a abaixar la persiana, hagen patit disminució ingressos, i es concediran de manera directa, ha informat la Generalitat en un comunicat.

En total, Labora destina a aquestes ajudes un total de 57 milions d’euros per a “poder mitigar la situació a la qual ha abocat a moltes persones autònomes la declaració de l’estat d’alarma, que ha obligat el tancament dels seus negocis o la pèrdua de gran part dels seus beneficis”. El Servei Valencià d’Ocupació calcula que seran al voltant de 42.000 els autònoms que es puguen beneficiar.

Labora ha treballat per a agilitar al màxim les resolucions i poder liquidar les ajudes al més prompte possible, respectant que es compleixen les garanties de comprovació i verificació per part de l’Administració.

ALTRES AJUDES

Les mateixes fonts han recordat que des que es va decretar l’estat d’alarma Economia ha posat en marxa un conjunt d’ajudes i iniciatives per a contribuir a afrontar la situació de crisi derivada de la pandèmia.

A més dels autònoms, s’han aprovat ajudes per als treballadors afectats per un ERTO i per als qui han reduït la jornada laboral per conciliació familiar amb motiu de la crisi sanitària.

S’han adoptat també mesurs de suport destinades als sectors productius, com els serveis dirigits a les empreses per a la cerca de proveïdors i mercats a través de l’Ivace, la confecció d’agendes virtuals amb empreses importadores o mesures excepcionals per a protegir l’activitat en el sector cooperatiu.

Així mateix, s’han posat en marxa noves línies d’ajudes de l’Ivace InnovaProD-CV COVID per a fer costat a les petites i mitjanes empreses industrials en el desenvolupament de projectes innovadors i per al foment del teletreball, digitalització i comerç electrònic de les pimes a la qual s’han presentat un total de 580 sol·licituds.

Igualment, s’han elaborat guies informatives específiques sobre la COVID-19 dirigides al comerç, emprenedoria i cooperativisme, per a empreses i cooperatives del tèxtil interessades en la fabricació de màscares, així com una guia d’informació útil laboral i e l’Ivace ha posat en marxa la plataforma Col.lab & Connect: per a connectar empreses, productes i capacitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 10 =

torrent