25n
25N
25N

Labora destina prop de dos milions d'euros a lluitar contra la desocupació de les persones joves en el Camp de Túria

Labora destina prop de dos milions d'euros a lluitar contra la desocupació de les persones joves en el Camp de Túria
19/08/2019 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit prop de 2 milions d’euros (1.908.500,73 euros) per a la contractació de 51 persones joves sense ocupació a la comarca del Camp de Túria.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 16 municipis i una mancomunitat, s’emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus, que està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest Pla a la comarca del Camp de Túria es destinaran 1.751.015,1 euros als ajuntaments per a crear 92 nous llocs de treball. La resta, concretament, 157.485,63 euros anirà a parar a la contractació de huit persones joves desocupades per part de la Mancomunitat del Camp de Túria.

Així, entre les ajudes concedides en aquestes comarques destaquen a Llíria els 384.279,4 euros concedits al seu ajuntament que permetran contractar a 20 persones joves sense ocupació o a Riba-roja de Túria els 243.045,39 euros que rebrà l’ajuntament per a poder dur a terme 13 noves contractacions.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat “la importància del Pla Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d’ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible a través de Labora en l’anterior legislatura.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d’incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 15 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020