25n
25N
25N

Labora augmenta l'atenció a la ciutadania de manera telemàtica en un 600% durant la pandèmia

Labora augmenta l'atenció a la ciutadania de manera telemàtica en un 600% durant la pandèmia
21/08/2020 -

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha augmentat la seua atenció ciutadana en un 600% a causa de la declaració de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, les estadístiques mostren que les consultes s’han incrementat durant dos mesos fins a les 15.951 mensuals, enfront de les 2.060 rebudes al gener.

Labora disposa de tres canals principals de comunicació: el correu electrònic, el servei de missatgeria Whatsapp i les xarxes socials. Whatsapp és el canal favorit de la ciutadania per a resoldre els seus dubtes amb Labora. Durant l’estat d’alarma, es van atendre 40.505 consultes, en comparació amb els mesos de gener i febrer, que es van realitzar 1.173 preguntes. Això suposa que la ciutadania s’ha posat en contacte amb Labora 12 vegades més de l’habitual.

A més, en el mateix període, han crescut les consultes a través del correu electrònic. Labora ha respost 12.582 correus amb consultes ciutadanes, enfront dels 505 rebuts al gener i els 428 de febrer, la qual cosa suposa un augment 5 vegades major de l’activitat.

En xarxes socials també ha augmentat la interacció amb els seguidors: en el període de l’estat d’alarma, s’han atés 272 consultes en Twitter, enfront de les 41 dels dos mesos anteriors, mentre que en Facebook s’han resolt 634 dubtes, en comparació amb les 99 de gener i febrer.

La majoria de les consultes realitzades a través d’aquesta plataforma ha sigut sobre prestacions (40,27%), sobre com inscriure’s (18,75%) i sobre la modificació de dades (23%).

Quant a les campanyes informatives, des de Labora s’ha oferit informació rellevant sobre la COVID-19 en diversos formats per a arribar al nombre més gran de persones possible, entre elles 120 fitxes informatives, 30 accions de creativitat, una revista digital amb preguntes freqüents que s’ha actualitzat en fins a quatre ocasions i un vídeo d’informació general.

També s’ha dissenyat una campanya específica per a autònoms, una altra per a la conciliació i una altra per a l’oferta d’ús de l’Agència Valenciana d’Emergències per a les platges aquest estiu. En total, l’activitat de comunicació ha augmentat en més d’un 600%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 15 =

museo prehistoria
museo prehistoria