25n
25N
25N

Labora aprova 85 tallers d'ocupació

Labora aprova 85 tallers d'ocupació
25/11/2019 -

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) ha aprovat la relació de subvencions destinades a tallers d’ús de la Comunitat Valenciana corresponent a l’exercici de 2019. En total, es realitzaran 85 projectes dels quals podran beneficiar-se al voltant de 1.560 persones desocupades per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Aquest programa mixt d’ocupació i formació es desenvoluparà en 85 municipis al llarg de tota la Comunitat. A Alacant es realitzaran 32 tallers, que acolliran a uns 550 alumnes; a València, 36 projectes, amb un alumnat de 680 persones i a Castelló, 17, en els quals podran formar-se 330 aturats.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el programa de tallers d’ocupació, que es duu a terme principalment a través de les entitats locals, consisteix en la realització d’obres o serveis d’interés general que donen l’oportunitat a l’alumnat de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou.

Les persones destinatàries d’aquest programa han de complir dos requisits mínims: tindre 25 anys o més i estar inscrites com a aturades en el servei públic d’ocupació. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris les persones en situació o risc d’exclusió social; les majors de 55; les que tinguen baixa qualificació; les que es troben en atur de llarga duració; les dones, especialment, les víctimes de violència de gènere i les persones amb discapacitat.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que el programa té un “triple benefici”, ja que “es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se’ls garanteix una remuneració des del principi”.

Cadascun d’aquests tallers té una duració de dotze mesos equivalents a 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional. Els projectes estan dirigits a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, i permeten l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita l’aprés. D’aquesta manera, es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral.

La formació és totalment gratuïta per a l’alumnat. Aquests tallers d’ocupació consoliden l’aposta de la Conselleria d’Economia per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat. “El nostre objectiu és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”, ha conclòs Nomdedéu.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

art en blanc
art en blanc