25n
Orgull
Orgull

Labora destina més de 900.000 euros a lluitar contra la desocupació de les persones joves en el Racó d'Ademús i Els Serrans

El Pla Avalem Joves Plus permetrà treballar a persones joves desocupades en entitats locals i mancomunitats d’aquestes comarques de l’interior de la província de València

Labora destina més de 900.000 euros a lluitar contra la desocupació de les persones joves en el Racó d'Ademús i Els Serrans
26/08/2019 -

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit més de 900.000 d’euros per a la contractació de 51 persones joves sense ocupació a les comarques del Racó d’Ademús i els Serrans.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 23 municipis i tres mancomunitats, s’emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus, que està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest Pla, a la comarca dels Serrans es destinaran 727.938,54 euros als ajuntaments per a crear 38 nous llocs de treball, en tant que al Racó d’Ademús rebran en total 178.078,26 d’euros, per a 11 llocs de treball. La resta, concretament 43.907,4 euros, es destinarà a la contractació d’un parell més de persones joves desocupades per part de la Mancomunitat del Racó d’Ademús.

Als anteriors cal afegir 20.147,97 euros destinats a la contractació d’una persona per part de la mancomunitat de l’Alt Túria i altres 21.353,63 euros a la contractació d’una altra persona per mitjà de la mancomunitat de la Serrania.

Així, entre les ajudes concedides en aquestes comarques destaquen als Serrans els 58.905,92 euros concedits a l’Ajuntament de Villar del Arzobispo, que permetran contractar a 4 persones joves sense ocupació o al Racó d’Ademús els 49.444,85 euros que rebrà l’Ajuntament d’Ademús per a poder dur a terme 3 noves contractacions.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “la importància del Pla Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d’ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d’Economia Sostenible a través de Labora en l’anterior legislatura.
Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d’incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

Les quantitats rebudes per cada municipi estan detallades en el document.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 6 =