25n
25N
25N

‘La volta al món pels arbres de Benetússer’ continua malgrat el Covid-19

El programa ambiental ha sigut adaptat per a complir els protocols sanitaris derivats de la crisi sanitària

‘La volta al món pels arbres de Benetússer’ continua malgrat el Covid-19
13/11/2020 -

L’Ajuntament de Benetússer, a través de la seua regidoria de Medi Ambient, continua la seua campanya ambiental per a aproximar a la ciutadania els valors de respecte pel seu entorn natural. A través del projecte ‘La volta al món pels arbres de Benetússer’, que porta en funcionament més de 25 anys i que està dirigit a l’alumnat de 4t de primària, el consistori té com a objectiu contribuir a canviar la concepció que els i les escolars tenen del paisatge urbà per a fomentar el desenvolupament d’actituds respectuoses i conservacionistes cap a la naturalesa tant localment com globalment.

“Es tracta d’un programa mediambiental molt reeixit, ja que els i les alumnes aprenen a valorar el pròxim i obrin els ulls al món”, ha indicat la regidora de Medi Ambient, Mª Dolors Tarín.

Jacarandes, magnòlies, alzines, palmeres datileres, moreres o eucaliptus són alguns exemples dels arbres originaris dels 6 continents amb els quals compta la localitat de Benetússer. A través d’aquesta iniciativa, es treballa l’estudi, observació i identificació de les diferents espècies, així com la seua estructura, plantació i manteniment perquè els xiquets i xiquetes aprenguen a valorar la importància del pròxim, dels elements que troben als seus carrers o de camí al col·legi.

El programa ha sigut adaptat per al curs 2020/2021 amb l’objectiu de complir amb els protocols sanitaris derivats de la Covid-19, per la qual cosa l’activitat s’ha desenvolupat al llarg d’aquesta setmana a l’interior i als patis dels centres escolars.

A més, el municipi compta amb dos itineraris per diverses zones de la ciutat en les quals es troben la major part de les espècies arbòries. D’aquesta manera, a través de la Ruta 1 és possible conéixer tant la catalpa, una espècie que els nadius americans utilitzaven per a les malalties del cor, com la mèlia, arbre sagrat a l’Índia dels fruits de la qual s’obtenia un gas inflamable usat per a l’enllumenat. En la Ruta 2, es pot observar l’eucaliptus roig, aliment preferit dels coales, o la palmera mexicana el tronc de la qual pot aconseguir els 35 metres.

La visita dels alumnes i les alumnes coincideix amb les estacions de la tardor i de la primavera per a aprofitar al màxim els detalls del cicle natural dels arbres. Totes aquestes espècies es troben catalogades i senyalitzades amb l’objectiu de valorar la riquesa natural de la localitat per a garantir una convivència amb l’entorn basada en el respecte i la conscienciació ambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =