caixa popular

La Volta: Una finestra al món per a Llíria

24/07/2017 -

Llíria serà l’escenari, el 25 d’agost, d’un gran esdeveniment esportiu mundial. La nostra ciutat acollirà l’eixida de la setena etapa de la Volta Ciclista a Espanya 2017. Per primera vegada, de la nostra localitat partirà una prova d’una de les tres grans rondes ciclistes internacionals. Molt poques vegades, un municipi de la nostra grandària té l’oportunitat de trobar un aparador d’aquesta magnitud per a projectar-se al món.

Les xifres ho diuen tot. La Volta s’emet en directe per televisió a través de 40 canals que ofereixen el senyal a prop de 200 països, amb una audiència total estimada de més de 360 milions d’espectadors. Enguany, a més, la retransmissió comptarà amb dos helicòpters, un només per a arreplegar amb preses aèries els encants turístics dels municipis. Igualment, cal assenyalar en l’edició de 2016 va deixar en la província de València un impacte econòmic de més de mig milió d’euros en tan sols dues nits.

Per a una ciutat com la nostra, albergar un esdeveniment d’aquestes dimensions seria molt complicat sense comptar amb el suport d’una altra institució pública. Gràcies a la Diputació de València, els aficionats podran viure a Llíria aquesta gran jornada esportiva. El que suposa una encertada aposta de l’administració provincial per vertebrar i oferir els atractius de les comarques valencianes a través de projectes culturals i esdeveniments esportius.

L’etapa que eixirà de Llíria, la més llarga de la present edició amb 205,2 quilòmetres, tindrà la seua meta a Conca. Aquest fet ens permet establir uns vincles culturals amb aquesta ciutat manxega, Patrimoni de la Humanitat. Perquè compartim amb ella aquesta riquesa patrimonial, en haver sigut testimoni el pas de diverses civilitzacions que ens han deixat vestigis d’època ibera, romana, àrab, medieval, renaixentista o barroca.

D’aquesta manera, la Volta ens permet presentar al món aquesta Llíria històrica i acollidora. Aquesta ciutat que és una destinació de turisme cultural de primer ordre, que segur sorprendrà a més d’un.

Però a més, parlem d’un poble amant de l’esport i els seus valors. Cal recordar, per exemple, que comptem amb la Penya Ciclista Pedal, la més antiga que existeix a la Comunitat Valenciana.

Als aficionats al ciclisme i a totes aquelles persones que els agrade l’esport, els convide a visitar Llíria el 25 d’agost per a vore en directe este gran espectacle. Podran estar molt prop dels protagonistes de la carrera, gaudir de la fan zone, o contemplar l’eixida neutralitzada que passarà pels principals carrers de la població.

El 25 d’agost, Llíria serà una gran festa del món de l’esport que no us podeu perdre.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris