caixa popular

La vida i els costums marroquins des dels ulls de Margherita Simionati

La fotografia és la seua passió i el seu somni poder viatjar per molts països per a informar al món a través dels seus projectes

La vida i els costums marroquins des dels ulls de Margherita Simionati
30/05/2017 -

Margherita Agnese Simionati, és estudiant d’Enginyeria en Cinema i Mitjans de comunicació en la ciutat de Torino (Itàlia) . Vol poder dedicar-se al món de la fotografia i el cinema, més concretament a la creació i composició d’estos mons. Procedent de Biella s’ha mudat a Gandia amb el programa ERASMUS i estudia Comunicació Audiovisual. El que realment l’apassiona és l’ètica d’una persona que trau fotos i fa documentals, el com acostar-se a les persones i quins són els valors que pots transmetre a través de les fotografies i les creacions audiovisuals.

Per a ella fotografiar és viatjar amb la ment a altres llocs, sentir els records i transportar-te a moments que ja has viscut. Abans se centrava a traure el bonic i les coses més senzilles, ara viu la fotografia com un mig documental amb el qual poder informar. Açò és el que ens pretén transmetre amb ‘Marruecos, una sèrie de fotografies de l’estil de vida marroquina arran dels moments més efímers en els quals podem observar les tradicions i costums a través de les mirades de la gent.

Des de xicoteta ha heretat la passió de la seua mare. Margherita explica la curiositat i l’entusiasme que li causaven les fotografies que tenia en la seua casa i com va començar a recordar, a través de les imatges, moments de la seua vida a tan curta edat. Va ser en este precís instant quan va veure que realment també era la seua passió. Va començar a traure fotos i llegir llibres que tenia la seua mare a casa i als set anys li van regalar la primera càmera.

Des de llavors és la seua companya de viatge i la qual li ha donat l’oportunitat de poder exposar les seues imatges i conéixer a professionals de la fotografia com Jürgen Schadeberg qui l’han ajudat a créixer i veure les fotos d’una altra forma, coneixent molt bé a les persones a les quals anava a fotografiar o endinsant-se en l’espai en el qual treballa.

Al desembre del 2016, va viatjar al Marroc amb un grup d’amics i va començar a capturar moments sense ser conscient que, mesos més tard, tindria l’oportunitat d’inaugurar una exposició. Simionati va decidir fer este pas gràcies al documental ‘Born Into Brothels’, en el qual va trobar la motivació per a fer el reportatge. Per a ella tot el que es fa amb il·lusió porta bons resultats.

Margherita descriu la sensació d’haver viscut dues vegades el viatge, és a dir, una en el mateix país i una altra a través de les seues fotos. Explica l’experiència d’una foto en el Palau de Marrakech, en el qual va veure a un home fent una reverència, en eixe moment, va traure la foto sense pensar realment en el que estava fent i, quan va veure als dies va sentir el significat que en eixe moment no hi havia benvolgut. La seua favorita és la d’un forner en el Mercat de Fez en la qual se li veu la cara a través del cristall reflectint sentiments oposats amb cara d’avorriment. Explica que a voltes les fotografies et representen alguna cosa tan particular que és el que fa que siga una bona foto.

En arribar a Espanya i gràcies a la motivació de la seua parella i els seus amics va decidir, malgrat no estar a gust amb les seues fotos, proposar al Departament de Cultura de la Universitat poder exposar la seua visió de la bellesa marroquina capturada de prop i transmetre la seua vivència i sentiments a través de les fotografies. A partir d’ací solament va faltar concretar la data. L’exposició es va inaugurar el 16 de maig en l’Aula Magna del Campus de Gandia i podrà visitar-se fins al 15 de juny.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris