25n
25N
25N

La veu de Patraix

02/04/2017 -

Iniciem aquesta marxa per València Extra parlant del barri de Patraix recordant unes paraules que pronuncie en una xarrada del 50 aniversari d’una entitat del barri, “La Falla Tres Forques-Cuenca”. “En Patraix tenim la sort de tenir una gran història i una gran riquesa patrimonial /cultural com la ciutat de València. Ara com a barri, fins a 1870 poble independent havien passat esdeveniments històrics que si no s’arrepleguen, ni s’expliquen, desapareixen amb ells l’essència que ens identifica com a poble d’origen romà”. Són doncs, experiències, esdeveniments, reivindicacions que pretenc en aquest espai que ens oferiu traslladar i relatar per a fer-nos un buit en la història de la nostra ciutat.

Aportaré algunes pinzellades històriques de cerques en documents antics, traslladaré reivindicacions , comentaris o descripcions d’elements arquitectònics visibles en el nostre barri que sense la seua identificació ni explicació no tenen més interés que el paisatgista o estructural.

Passaré per descriure projectes com el del barri obrer , les escultures de Ponzarelli, les restes arqueològiques des de l’època romana, el centre històric protegit, les cúpules blaves i el claustre de Sta. Maria de Jesús, l’antiga fabrica batiffora, la séquia de Favara, etc… Donant-li el contingut històric i reivindicatiu que un barri com el nostre, ha viscut, viu i viurà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − sis =

museo prehistoria
museo prehistoria