25n
25N
25N

La Vall d'Albaida rebrà 1 milió d'euros per a la restauració del seu patrimoni

Maria Josep Amigó: “Un total de 21 municipis rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, i és cada ajuntament qui decideix quins projectes són els més necessaris”

La Vall d'Albaida rebrà 1 milió d'euros per a la restauració del seu patrimoni
10/12/2017 -

La comarca de La Vall d’Albaida rebrà un total d’1.131.852 euros en concepte de les Ajudes per a la restauració del patrimoni de la Diputació de València, el qual ha sigut presentat per part de la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. Tots dos van coincidir que per al nou equip de govern és una prioritat la conservació del patrimoni “que és de tots”, a més de presentar una inversió bianual que beneficiarà a 35 béns històrics i culturals de 21 pobles de la comarca.

Es tracta de diverses línies d’ajuda per a obres de restauració i conservació de béns immobles amb valor històric, artístic o d’interès local. En el cas de La Vall d’Albaida, l’ajuda ascendeix a 644.271 euros per a projectes públics i altres 15.004 euros per a projectes privats. A més, una altra de les partides ha sigut destinada, amb un pressupost de 171.227 euros per a ajuntaments i 242.383 euros per a entitats privades, a obres de condicionament, millora o conservació d’immobles destinats a activitats musicals. Mentre que s’ha habilitat una línia de subvencions per a la restauració de patrimoni de béns mobles de titularitat pública (40.834 euros) i privada (18.132 euros).

“Un total de 21 municipis rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, a través de barems transparents i objectius”, ha destacat la vicepresidenta. Amigó ha incidit en l’autonomia dels pobles i ciutats, “ja que és cada ajuntament qui sol·licita les ajudes i decideix quins projectes són els més necessaris per als seus veïns i veïnes”, a més d’en els criteris tècnics i objectius que han seguit per a atorgar les subvencions.

En la mateixa línia s’ha expressat Altur, qui ha manifestat “l’obsessió” de la Diputació per a establir una comissió independent composta per tècnics que reparteixen aquesta dotació a través de barems transparents. “Ha sigut un treball molt complex en el qual han participat juristes, arqueòlegs i historiadors, entre altres, els quals han hagut d’estudiar més de mil propostes”, ha destacat. Així mateix, el delegat de Cooperació Municipal ha volgut destacar que en aquesta convocatòria s’ha dedicat una atenció especial als municipis més xicotets perquè, en la seua opinió, “són els que més dificultats econòmiques tenen”.

Jardins de palau, mesquites i centres de música

Per a aquesta nova convocatòria, com s’ha dit, la institució ha augmentat el pressupost un 30% més respecte a anteriors corporacions. En total, 248 projectes que recorren totes les comarques valencianes i que, a La Vall d’Albaida inclouen actuacions com el condicionament dels jardins propers al Castillo-Palacio dels Milà d’Aragó, a Albaida, o la rehabilitació de la mesquita de Castelló de Rugat. En el cas de la línia destinada al patrimoni de béns mobles, la corporació finançarà restauracions com la de quatre figures de ‘cabezudos’ a Alfarrasí, o uns quadres de Francisco Robles a Alfarrasí.

A més, la tercera línia de subvencions, destinada a la restauració d’immobles musicals, cobrirà sobretot actuacions d’insonorització dels centres. Alguns exemples són el condicionament acústic en les cases de la música de Bellús i Benissoda, o en l’auditori municipal de Salem.

“Cal destacar el compromís amb les societats musicals, amb projectes de restauració i rehabilitació de locals de bandes, escoles de música, teatres i tot tipus d’espais vinculats a la música, la qual és un dels motors del nostre territori”, ha manifestat la vicepresidenta.

Criteris en el repartiment de les ajudes

A l’hora de distribuir les ajudes, els tècnics de la Diputació han tingut en compte els béns catalogats com Bé d’Interès Cultural o Bé de Rellevància Local i, en el cas dels centres musicals, s’ha donat preferència a les obres necessàries per a la realització de l’activitat artística. Com a novetat, aquesta convocatòria ha prioritzat els projectes dels pobles més xicotets i aquells que no han rebut ajudes en anys anteriors.

Així mateix, també s’ha premiat el cofinançament amb els governs locals. “Hem valorat de forma positiva el compromís dels ajuntaments en les obres”, ha ressaltat el diputat de Cooperació Municipal. Totes les localitats on es va atorgar l’ajuda podran rebre fins a 50.000 euros, als quals podran sumar fins a 50.000 més segons l’aportació dels consistoris. “Per exemple, si un ajuntament inverteix 10.000 euros de fons propis, la Diputació garanteix els primers 50.000 més 10.000 euros”, ha afegit Altur.

Actuacions en els municipis

En concret, els 21 municipis de La Vall d’Albaida percebran un total d’1.131.851 euros. Per localitats l’assignació serà la següent:

Albaida: 168.479 euros.
Alfarrasí: 39.310 euros.
Atzeneta d’Albaida: 98.759 euros.
Bèlgida: 21.511 euros.
Bellús: 100.000 euros.
Beniatjar: 10.626 euros.
Benicolet: 8.000 euros.
Benissoda: 26.000 euros.
Bocairent: 64.861 euros.
Bufali: 50.000 euros.
Castelló de Rugat: 32.221 euros.
Fontanars dels Alforins: 7.176 euros.
Guadassèquies: 17.300 euros.
Llutxent: 54.000 euros.
L’Olleria: 60.320 euros.
Montaverner: 16.335 euros.
Montitxelvo: 50.000 euros.
Ontinyent: 106.720 euros.
Otos: 90.227 euros.
Rugat: 15.004 euros.
Salem: 95.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

bombers