25n
25N
25N

La València verda de Ribó: més parcs, protecció de l'horta i lluita contra el canvi climàtic

”No es pot continuar edificant sobre l’horta com si fóra un solar”

La València verda de Ribó: més parcs, protecció de l'horta i lluita contra el canvi climàtic
24/05/2019 -

Els cinc alcaldables van mesurar les seues forces, per última vegada, abans de la cita amb les urnes el pròxim 26 de maig. Una oportunitat única per a dibuixar la València del futur en la qual els agradaria treballar durant la pròxima legislatura. L’alcalde de València i candidat per Compromís, Joan Ribó, el té clar: “una València verda que aposte per l’horta valenciana i que lluite contra el canvi climàtic”.

I eixa visió verda de València ja ha començat a perfilar-se. Amb el canvi en el model de mobilitat, potenciant mitjans de transport sostenibles i creant les bases per a facilitar el seu desenvolupament, com l’anell ciclista, però també apostant per la modernització i millora del transport públic, amb l’objectiu d’augmentar el seu número d’usuaris, des del Govern de Ribó s’ha treballat en la reducció dels nivells de contaminació de l’aire de la ciutat de València.

No obstant això, el treball en la lluita contra el canvi climàtic no solament es redueix a la mobilitat, sinó que, en aquests quatre anys del govern del canvi, s’han inaugurat nous parcs i jardins, com el Parc Central de València o el jardí de Blasco Ibáñez, que ja formen part dels pulmons verds de la ciutat. Però també s’han projectat uns altres, com el Parc de Desembocadura que contribuirà a canviar l’asfalt per zones verdes.

La conversió en zona de vianants de les places, per descomptat, també segueixen la línia de la pacificació de la ciutat perquè com apunta Ribó “la gent es mou caminant per València”. Així, a més de les conversions en zona de vianants realitzades en les places dels barris, com en Sant Marcel·lí, també estan pendent d’executar-se unes altres de major envergadura com la de la Reina, la remodelació de la plaça Sant Agustí o la de l’Ajuntament.

Uns canvis importants que “en consens amb els veïns i veïnes dels barris de la ciutat, avancem en la creació de la València de tots i totes“, assenyala l’alcalde. I, per a això, també és necessari la protecció de l’horta valenciana. “No es pot continuar edificant sobre l’horta“, afirma contundent Ribó, “no es pot continuar usant com si fóra un solar”.

Referència directa a alguns PAI polèmics, com el de Benimaclet, en el qual l’Alcalde de València sempre ha manifestat l’opció de “rebaixar de forma raonable l’edificabilitat proposada per l’empresa constructora” perquè “perquè una inversió funcione no fa falta que s’haja d’arribar a eixe nivell d’edificabilitat”, o respecte a la ZAL del Port on va manifestar, llavors, iniciatives per a donar una solució a les necessitats veïnals, com a “corredors verds de connexió amb l’Albufera”.

Finalment, Ribó també va fer una referència directa a la problemàtica de l’habitatge a la ciutat. “Treballarem per a garantir habitatges dignes, però crec que ha arribat l’hora d’apostar pel lloguer taxat, i evitar que els preus de l’habitatge continuen creixent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =