25n
25N
25N

La València dels 15 minuts

Sandra Gómez aposta per la construcció d’una ciutat més pròxima, més segura i sostenible

La València dels 15 minuts
21/10/2020 -

La vicealcaldessa i portaveu del PSPV-PSOE, Sandra Gómez, ha anunciat, al Debat sobre l’Estat de la Ciutat, l’aposta per crear la València dels 15 minuts, un model de ciutat “més pròxima, més segura i inclusiva i més sostenible”, que permeta a la ciutadania disposar de tots els serveis i recursos essencials, com el col·legi, el centre de salut, el treball o els comerços, a una distància màxima de 15 minuts caminant.

Una València més vital, on la qualitat de vida siga millor, i en la qual “recuperem l’espai que, un dia, vam cedir a favor del vehicle privat“. Per aquest motiu, Gómez ha assenyalat que es generaran nous espais per als vianants bé “augmentant espais per a vianants a Pérez Galdós o a l’Avinguda del Port, però també generant superilles en zones com la Petxina i Orriols”.

Però això no és tot, ja que com ha anunciat Sandra Gómez, no només “recuperarem l’espai públic de 29 col·legis per a generar entorns escolars segurs”, sinó que també “volem reinventar la proximitat, que les ciutats deixen de ser un mer conjunt de carrers i cotxes per a tornar a ser l’espai vital de les persones”. Natzaret serà el primer barri que es redissenye sota aquest paràmetre, però molts altres seguiran els seus passos com Campanar, Ciutat Fallera o Torrefiel, entre altres.

Per descomptat, un altre dels eixos fonamentals d’aquesta València dels 15 minuts serà tant la creació de nous pulmons verds – s’accelerarà el procediment per a la creació del parc de Desembocadura, el parc de Carolinas i l’ampliació del parc de Benicalap – com la creació d’espais perquè “les grans empreses que vulguen instal·lar-se a València puguen comptar amb llocs suficients”. En aquest sentit, Gómez ha anunciat que, als principals desenvolupaments urbanístics que tenim pendents com el Grau o Benimaclet, “donarem un pes molt important a l’espai terciari orientat a la nova economia verda i digital”.

D’acord amb la vicealcaldessa, “aquesta iniciativa ens ajudarà a atraure a grans empreses que generen ocupació en tots els nostres barris, ajudant-nos a consolidar una ciutat 15 minuts, també en l’aspecte laboral”. I és si València ja ha sigut notícia per ser la segona ciutat espanyola més amb més espai per als vianants, ara, l’objectiu és “acabar aquest mandat sent la ciutat més peatonalitzada d’Espanya i amb més barris dissenyats amb el criteri dels 15 minuts”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − tres =