25n
25N
25N

La V volta a Peu de ESPURNA protagonista en els carrers de Gandia

Una carrera popular per a fomentar la integració de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual

La V volta a Peu de ESPURNA protagonista en els carrers de Gandia
18/05/2017 -

Hui es celebra la V Volta a Peu de la Fundació Espura, una carrera organitzada pel Club Deportiu ESPURNA on es pretén fomentar la integració en l’esport de les persones amb Discapacitat Intel·lectual. L’objectiu bàsic de la, ja tradicional, carrera consisteixen a aconseguir la major inclusivitat i visibilitat en la societat de les personas amo DI.

L’esport és una de les activitats més importants com a força impulsora perquè les persones amb discapacitat restablisquen el contacte amb el món i el reconeixement en la igualtat i el respecte amb els altres ciutadans. A més, contribueix a una millora de l’autoestima i seguretat en si mateixos.

La carrera consisteix en recórrer 1600 metres pel centre històric de Gandia. L’eixida, a les 12 hores, està situada en la Plaça del Tirant i pujarà pels carrers més cèntrics de la ciutat, Sant Francesc de Borja, Passeig dels Germaníes i carrer Major. Així mateix, la Fundació ESPURNA prefereix que la prova es realitze un dia laborable perquè la integració de les persones amb Discapacitat Intel·lectual siga més alta, veient als veïns de la ciutat recolzant-los.

Enguany, s’han inscrit 77 acompanyants a títol individual per a ser el suport que motive a la seua parella i traure el seu màxim rendiment. Aquesta novetat es va introduir en la II Volta a Peu sota el lema “corre amb nosaltres”, permetent involucrar a qualsevol persona que vulga participar amb els esportistes del Club Deportiu ESPURNA.

Padrí d’honor

Vicente Del Bosque va ser presentat, dimarts passat, com el padrí de la V Volta a Peu de ESPURNA. Els treballadors del Restaurant Boga es van omplir d’alegria quan, a l’hora de menjar, l’ex seleccionador va arribar per a degustar el plat principal i comprovar com treballen els xics de la fundació en l’establiment. A la vesprada, Del Bosque va visitar el centre del Raval i va recórrer tots els tallers. Allí va ser rebut amb molts aplaudiments i xics emocionats en veure-ho.

L’última parada va tenir lloc en el Restaurant Boga, on Del Bosque va presidir l’acte de presentació de la V Volta a Peu al costat de la seua dona i el president de la Fundació, José Pedro García; a més també va estar present l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya i els regidors Lydia Morant, Nahuel González, Ciro Palmer, Liduvina Gil, Miguel Ángel Picornell, Vicent Gregori i Pepe Just.

Una altra vegada més, Vicente Del Bosque va mostrar la seua empatia agraint l’afecte rebut, durant tot el dia, per tots els integrants de la Fundació ESPURNA i de la gent de Gandia. Un home admirat per molta gent tant pels seus valors personals com per la seua vida laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

escalante
Informacion coronavirus
escalante