25n
25N
25N

La Universitat Popular oferix cursos per a facilitar l'accés al valencià en la ciutat i els pobles

La Universitat Popular oferix cursos per a facilitar l'accés al valencià en la ciutat i els pobles
08/10/2016 -

Davall la premisa de facilitar l’accés al valencià acostant-lo als barris, a les persones adultes que no han tingut oportunitat d’estudiar-lo durant la seua escolarització o ja de majors, i de renovar la programació amb nous continguts més d’acord amb el segle XXI, la Universitat Popular de València presenta la seua oferta de formació per al curs 2016-2017.

La regidora de Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha presentat hui el programa Coordenades, l’oferta de cursos i activitats de la Universitat Popular, que arribarà a tots el barris i pobles de València, i que introduïx formació en valencià. “Per fi –ha manifestat la regidora– l’oferta de valencià arriba a l’educació de persones adultes”. “És una proposta que se suma a totes aquelles iniciatives municipals que estan duent-se a terme per a posar en valor la llengua pròpia de la ciutat amb el compromís del Govern de la Nau per tal de garantir la igualtat lingüística de la ciutadania”.

Així ho ha explicat Lozano, qui ha subratllat que els cursos prepararan per a l’obtenció dels certificats de coneixements de valencià per part de la Junta Qualificadora: fins al mes de febrer, es farà la preparació per als nivells Oral i Elemental; i a partir de febrer, per al nivell Mitjà.

La regidora ha enmarcat esta acció dins de les mesures ja impulsades per a la promoció de la llengua valenciana per l’equip de Govern, com ara l’anomenat Voluntariat pel Valencià, dirigit al personal municipal; la creació del Gabinet de Normalització Lingüística; o el conveni recentment signat entre l’Ajuntament i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a l’Ús i la Promoció del Valencià.

El cursos de valencià de la Universitat Popular es desenvoluparan en 20 grups, i arribaran a 300 persones, ateses per 5 formadors. El preu establit per a la matrícula de cadascún d’estos és de 25 euros, i la duració, 54 hores distribuïdes en 27 sessions.

Tal i com ha dit la regidora, s’ha fet un especial esforç per a arribar als pobles de València: Castellar, el Palmar, el Forn d’Alcedo, Pinedo, la Torre, Benimàmet, Borbotó, Massarojos, Poble Nou, Benifaraig, Carpesa i les Cases de Bàrcena (en este cas, i com no hi ha seu de la Universitat, es farà a l’alcaldia).

Estes premises de descentralització i renovació de continguts són l’eix en torn al qual es desenvolupa el programa “Coordenades: aules obertes” de la Universitat Popular que, per al proper curs, incrementa en un 20% la seua oferta de places.

Coordenades: aules obertes” del curs 2016/17 inclou un total de 16 cursos i tallers estructurats al voltant de sis motius temàtics: Igualtat, Creixement personal, Arts, Ciutadania conscient, Benestar i Idiomes, a més dels 20 cursos de valencià. Els nous cursos són: Dona i literatura, Igualtat i equitat de gènere, Kinestèsica i llenguatge corporal, Alfabetització emocional, Imatge personal i comunicació no verbal, Iniciació al modelat artístic, Iniciació a l’escultura, Ciutadania i participació, Memòria històrica amb versos, Ioga i les xacres, Ioga i respiració, Alimentació saludable, Autoaprenentatge de l’anglés amb l’ús de noves tecnologies, English for travellers, Pronuntiation tips to sound like a native speaker i Anglés d’atenció al públic.

Esta nova edició de Coordenades, que s’ampliarà amb noves propostes al llarg del curs, incrementa considerablement el nombre de places oferides, de manera que “complim un dels reptes que ens havíem proposat d’ampliar el nombre de participants, i facilitar una UP on cada curs tinguen cabuda més persones”, en paraules d’Isabel Lozano.

En total, amb els 16 cursos i tallers que ara s’oferixen i els 20 cursos de valencià, l’oferta disponible de la Universitat Popular s’incrementa en 850 places. En unes setmanes es publicarà, a més, la segona edició de Coordenades d’este curs amb més de 50 noves propostes de diferents continguts i formats. El conjunt de propostes de Coordenades per a 2016/17 permetrà obrir les portes de la UP a 1.600 persones més, la qual cosa significa que incrementem quasi en un 20% l’oferta de places.

Els 16 cursos que hui s’han presentat es desenvoluparan en els centres de Sant Isidre, Benimàmet, Sant Marcel·lí, Parreta-Marxalenes, Trafalgar, Natzaret, Rovella, Castellar i el Palmar. Els nous cursos de valencià tindran lloc a 20 centres de la UP, de forma que amb esta iniciativa els 28 centres de la Universitat Popular als diferents barris i pedanies disposaran de cursos de valencià. Els tallers de menys de 4 sessions són gratuïts.

La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano ha assenyalat que “este curs comença una nova etapa en la UP amb l’objectiu de desenvolupar tot el seu potencial”. El programa Coordenades, ha afegit la regidora, “és una confirmació de l’aposta decidida d’este Ajuntament per impulsar la Universitat Popular, una mostra de la nostra convicció per la participació social, el protagonisme dels barris i de les persones que els conformen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 9 =

museo prehistoria