25n
25N
25N

La Universitat Popular arranca hui el procés de matrícula per al curs 2020/2021

La Universitat Popular arranca hui el procés de matrícula per al curs 2020/2021
01/07/2020 -

La Universitat Popular de València dóna continuïtat a la programació del curs que s’acaba de tancar i permetrà que les persones matriculades en l’edició de 2019/20 puguen continuar el curs que ve en la mateixa activitat i amb matrícula gratuïta el primer trimestre. A partir de hui 1 de juliol, les persones matriculades en el curs 2019/20 disposaran fins al 12 de juliol per confirmar la continuïtat de la matrícula per al curs que ve per a confirmar en la web de la Universitat Popular si desitgen prolongar la seua matrícula per al curs que ve.

La regidora de Servicis Socials i presidenta delegada de la Universitat Popular, Isabel Lozano, ha manifestat que “amb la decisió de mantenir la matrícula volem donar resposta a la situació sobrevinguda de la pandèmia, que ha ocasionat que les persones matriculades no hagen pogut gaudir del curs que esperaven completar. D’aquesta manera podran continuar desenvolupant l’activitat que havien triat, si ho desitgen”.

La Universitat Popular, continua Lozano, “és un servici públic altament valorat a la ciutat i som conscients de la importància que té per a la ciutadania que coneix les nostres aules i centres poder continuar formant part de la comunitat UP”. D’altra banda, “hem transformat les dues sessions habituals per setmana en una sola per a facilitar que cap persona es quede sense classe i al mateix temps complir la normativa sanitària de ràtios per aula”, ha afegit. A més, Lozano ha avançat que al setembre “les aules de la UP estaran preparades, seguint tots els protocols sanitaris establerts, per a reprendre la seua activitat en condicions de seguretat”.

Una vegada confirmades les matrícules que continuaran vigents, en setembre, es traurà a disposició del públic en general les places que queden lliures perquè es puguen formalitzar noves matrícules.

Cal assenyalar que, a causa de les mesures de seguretat sanitària, que indiquen l’obligació d’assegurar la distància mínima de metre i mig entre persones a les aules i una ràtio màxima, temporalment les activitats es desenvoluparan sols en una sessió setmanal, i no com era habitual, en dues sessions setmanals, per tal de facilitar la continuïtat de totes les persones matriculades. Per tant, en el moment de confirmar la continuïtat de la matrícula, cada sol·licitant haurà de triar també quin dia de la setmana, dels dos que eren habituals, desitja assistir a classe. La reducció es compensarà amb continguts complementaris en línia.

D’altra banda, les persones que es van matricular en centres o activitats que començaren a gener o febrer de 2020, com els centres de Benicalap, Benimaclet, Ribes Espai i grups concrets interromputs per malaltia del personal formador, podran optar a mantenir la matrícula el pròxim curs, o bé sol·licitar la devolució dels imports abonats.

La programació d’activitats consta de vuit àrees temàtiques: Formació bàsica i general, Arts plàstiques, Expressió corporal i musical, Idiomes, Benestar, Socials, tecnologies i Viure en valencià. En el conjunt d’àrees s’oferiran al voltant de 50 activitats diferents. Entre elles, Anglés, Anglés per al turisme, Formació bàsica, Formació general, Informàtica, Ioga, Balls de saló, Ceràmica, Esmalts, Gimnàstica, Pintura i dibuix, Restauració mobles, Art i reciclatge, Comunicació, Artesania, Música, Memòria i estimulació cognitiva, Fotografia, teatre, Cultura Valenciana i Valencià. La Universitat Popular de València compta en l’actualitat amb 31 seus en diferents barris i districtes de la ciutat de València.

Durant el període de confinament la Universitat Popular ha continuat la seua activitat, adaptada a un format virtual, i oberta al públic, amb més de 60 propostes didàctiques, culturals, artístiques i d’entreteniment en les que han participat milers de persones de tots els barris de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 6 =