25n
25N
25N

La Unitat d'Al·lèrgia i Pneumologia Pediàtrica de l'Hospital La Fe atén prop de 14.000 visites a l'any

La Unitat d'Al·lèrgia i Pneumologia Pediàtrica de l'Hospital La Fe atén prop de 14.000 visites a l'any
27/11/2016 -

La Unitat d’Al·lèrgia i Pneumologia Pediàtrica de l’Hospital La Fe atén una mitjana de 14.000 visites a l’any, de les quals entre 2.500-3.000 corresponen a visites de nous pacients infantils.

Aquesta xifra suposa un alt nivell d’assistència de pacients infantils que són atesos en les consultes d’aquesta unitat amb problemes respiratoris o amb qualsevol tipus d’al·lèrgies.

Cal destacar que, la majoria dels pacients que acudeixen a la Unitat de Al·lèrgia i Pneumologia Infantil, vénen derivats dels diversos centres de salut que integren el Departament de Salut València La Fe. Més del 90% dels pacients que rep la Unitat vénen remesos per Pediatria d’Atenció Primària.

Per millorar la coordinació de tots dos nivells assistencials, s’ha realitzat la Primera Jornada per Pediatria d’Atenció Primària i la Unitat d’Al·lèrgia i Pneumologia Pediàtrica de la Fe, englobada dins del programa d’integració del Departament de Salut València entre Atenció Primària i Atenció Especialitzada.

Segons Antonio Nieto, Cap de la Unitat d’Al·lèrgia i Pneumologia Pediàtrica, “l’objectiu de la trobada és reforçar la connexió i interacció entre la nostra Unitat i la Pediatria d’Atenció Primària, així com, actualitzar els criteris de derivació amb la finalitat d’optimitzar la remissió de pacients a la nostra Unitat i millorar la coordinació assistencial entre els dos nivells assistencials”.

Per a això, durant aquesta trobada s’han abordat els criteris de derivació en casos de pacients amb alguna patologia respiratòria crònica en Atenció Primària per identificar millor als pacients greus i fomentar la vacunació antigripal en la població infantil amb risc.

D’igual manera, s’han discutit les al·lèrgies alimentàries que arriben a les consultes dels centres de salut i s’han marcat les pautes d’actuació en el maneig dels nens amb aquesta problemàtica.

D’altra banda, l’Hospital La Fe ha compartit la seua experiència en el tractament de pacients amb al·lèrgies o asma en el col·legi, la seua identificació i les instruccions que se’ls aconsella als mateixos professors/as.

Finalment, s’ha obert un debat sobre les claus per millorar la coordinació entre l’assistència pediàtrica en atenció primària i la Unitat d’Al·lèrgia i Pneumologia Pediàtrica de l’Hospital La Fe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 10 =