La Unió de Llauradors lamenta la "mala situació" de la llima Verna, que cotitza un 61% més baix que en la passada campanya

Guardar

limon_unio
limon_unio

La Unió de Llauradors ha lamentat la "mala situació" en la qual es troba la llima Verna i ha advertit, com ja va fer fa unes setmanes, de l'"enfonsament" d'aquesta varietat, que cotitza un 61 per cent més baix que en la passada campanya.

L'organització agrària ha explicat, en un comunicat, que aquestes dades procedeixen dels informes setmanals que realitzen els departaments autonòmics d'agricultura de les tres principals comunitats productores a Espanya de llima --Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia--.

La Unió de Llauradors ha indicat que el preu mitjà en el qual es porta de campanya de la llima Verna en origen és de 0,35 euros per quilogram, mentre que en la passada va ser de 0,82 euros per quilogram, "la qual cosa suposa un descens de 50 cèntims i un 61 per cent menys que la campanya anterior".

L'entitat agrària ha indicat que, segons els propis productors, s'estarien cotitzant, fins i tot, per davall de l'assenyalat per fonts oficials, de manera que s'arribaria fins al 75 per cent.

La Unió de Llauradors ha censurat, així mateix, "les acusacions del tot errònies per part de la interprofessional Ailimpo" i "la crítica gratuïta" a "la falta de rigorositat o a interessos ocults". Així mateix, ha ressaltat que només ofereix informació oficial i ha negat que la campanya actual de la llima Verna es desenvolupe "de manera lineal i exemplar".

L'organització agrària ha convidat a Ailimpo "a publicar les seues dades i asseure's amb les fonts oficials de les respectives conselleries a debatre'ls si pensa que són equivocats o estan mal calculats i no són reflex de la realitat del mercat".

La Unió de Llauradors ha assegurat que el càlcul de les dades que facilita ha sigut realitzat "amb total rigorositat, estudiant la cotització setmanal i establint la mitjana i la comparativa amb les mateixes dates de la campanya passada en una de les regions productores més significatives com és la Comunitat Valenciana".

Després d'això, ha subratllat que en ampliar-los "a les altres dues comunitats autònomes --principals productores-- "les xifres continuen sent pràcticament les mateixes, un descens en les cotitzacions superior al 60 per cent".

La Unió de Llauradors es pregunta "si veritablement els directius d'Ailimpo estan en contacte amb la realitat del camp", "si les seues informacions de cotitzacions emanen únicament des de la part comercial" i "si els productors de llima d'aqueixes organitzacions agràries que estan en la interprofessional pensen el mateix sobre aquest tema que la Junta Directiva d'Ailimpo".

Destacats