25n
25N
25N

LA UNIÓ lidera un projecte europeu per a produir pinsos per a animals procedents de podes citrícoles i palla de l'arròs

LA UNIÓ lidera un projecte europeu per a produir pinsos per a animals procedents de podes citrícoles i palla de l'arròs
27/06/2019 -

El projecte europeu LIFE Low Carbon Feed (LCFEED), que lidera LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders, ha aconseguit ja els seus primers resultats positius amb els pinsos procedents de deixalles vegetals que es presenten aquests dies a València amb la visita de totes les entitats sòcies.

L’objectiu del projecte és aconseguir nous mètodes i pràctiques innovadores realitzant una valoració efectiva de les podes citrícoles i la palla de l’arròs per a convertir-les en un aliment competitiu per a remugants capaç de reduir les emissions, mitigant així el canvi climàtic tant en agricultura com en ramaderia.

Les primeres experiències demostren que els remugants alimentats amb el pinso LCFEED poden reduir fins a un 20% la seua emissió de metà (NH4) produïda per la seua digestió. Aquesta reducció se suma al CO2 no emès en evitar les cremes agrícoles, demostrant així que és un aliment i una practica innovadora mitigadora del canvi climàtic.

Aquest projecte europeu; a part del pinso LCFEED compost per podes citrícoles, palles d’arròs i altres ingredients, desenvolupa a més un pla de negoci per a un altre pinso compost únicament per fulles de cítrics procedent de la poda agrícola. Les experiències realitzades en diverses granges demostren que l’acceptació per part del ramat -cabres- és excel·lent i les proves digestibilitat, nutrició i emissions també són igualment positives. En aquest sentit, hi ha ja diverses empreses fabricadores de pinsos que han provat aquest pèl·let i han mostrat interès comercial per ell.

La innovació, simplicitat i fàcil replicabilitat del projecte ha provocat que la Comissió Europa reconega aquest projecte com “closed to market”-(pròxim al mercat- i el dote d’un reconeixement i un assessorament particular per a ajudar-lo a arribar al mercat amb més garanties d’èxit.

El mes d’abril passat LA UNIÓ ja va rebre una visita de l’Agència Executiva EASME de la Comissió Europea, liderada pel responsable de la Unitat Life, Angelo Salsi, on es va analitzar aquest projecte i el seu viabilitat.

Al maig el projecte va participar en Lisboa en la prestigiosa fira de valoració de la biomassa (EUBCE) celebrada a Lisboa, en la qual es van establir contactes comercials interessants per a comercialitzar els pinsos.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 11 =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell