caixa popular

La Unió lamenta que el percentatge de titularitat de les dones en les explotacions agràries de la Comunitat

Segons les últimes dades del Ministeri d’Agricultura només hi ha registrades a la Comunitat Valenciana una desena d’explotacions amb titularitat compartida

La Unió lamenta que el percentatge de titularitat de les dones en les explotacions agràries de la Comunitat
13/10/2017 -

L’àrea de la dona de La Unió de Llauradors, insisteix que encara queda molt per fer per a véncer la bretxa de gènere en el mitjà rural de la Comunitat Valenciana i per açò reclama, en el Dia de la Dona Rural, majors polítiques i esforços per part de les Administracions per a reduir eixe desequilibri. Ha d’haver-hi ja una igualtat real.

Segons l’informe d’ONU Dones, només el 20% de les dones en el món són titulars d’explotacions/activitats d’economia productiva agrària. A Espanya, més del 70% dels titulars d’explotacions agràries són homes, la qual cosa demostra que la llei de titularitat compartida, que va ser pionera en 2011 del reconeixement dels drets de les dones, no ha tingut l’acolliment esperat.

La Unió vol reivindicar i insistir sobre l’important rol que desenvolupa la dona en les zones rurals i la necessitat de comptar amb eines i mesures eficients per a la seua promoció i visibilització, que no queden en paper mullat i vagen encaminades cap a una transformació transversal, en tots els àmbits.

Esta Llei naix amb una clara perspectiva de gènere per a visualitzar i donar efectivitat al treball de la dona en les tasques agrícoles amb el seu cònjuge o parella de fet, però la burocràcia que porta amb si i la desinformació de moltes de les administracions a les quals els competeix, fa quasi impossible la seua bona posada en pràctica. Tot indica que l’impuls iniciador de llei que havia generat expectatives desitjades a causa de diverses circumstàncies (qüestions econòmiques, polítiques…) no s’han complit.

Per açò, des de l’àrea de la dona de La Unió creiem que urgeix una revisió per a adaptar-la a la realitat social i econòmica del moment. S’ha traslladat a la Direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere la inquietud i el treball que s’està realitzant, amb la intenció que hi haja una col·laboració seriosa perquè esta Llei siga efectiva. Ja es va reclamar fa dos anys avançar en l’engegada d’un decret autonòmic sobre la Llei de Titularitat Compartida.

La Unió també està treballant en una anàlisi de les necessitats de les dones de l’àmbit rural quant a la promoció de la seua plena inclusió en igualtat, i amb especial atenció a la detecció, atenció i coordinació de la violència de gènere que es dóna en este àmbit així com la seua prevenció. En el món rural no existeix conscienciació de la denúncia.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios