caixa popular

LA UNIÓ interposa una denúncia contra la cadena Dia per presumpta venda a pèrdues d'arròs e

LA UNIÓ interposa una denúncia contra la cadena Dia per presumpta venda a pèrdues d'arròs e
03/07/2017 -

LA UNIÓ de Llauradors va a interposar una denúncia davant l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA), dependent del Ministeri d’Agricultura, i davant la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat contra la cadena de supermercats Dia per presumpta venda a pèrdues en una oferta de “arròs blanc redó categoria extra”.

La cadena té una oferta des del 22 de juny fins al pròxim 12 juliol per la qual ven a 0,39 euros el quilo d’aquest arròs en els seus establiments. A més, tal com es pot comprovar en el tiquet de venda específica el preu anterior de 0,68 euros/kg i l’oferta a 0,39 euros/kg, per la qual cosa existeix un descompte de 0,29 euros/kg.

LA UNIÓ adverteix que aquesta setmana la cotització de la mateixa categoria d’arròs en el Consolat de la Llotja de València, de referència per al sector, és de 0,56-0,57 euros el quilo. Cal tenir en compte que a aquest preu encara caldria afegir-li el cost d’envasament, transport i venda al detall i que en cap cas podria situar-se per sota dels 0,65 euros el quilo. Per tant, els 0,39 euros el quilo de l’oferta de Dia se situarien un 40% per sota del preu de venda al públic que realment hauria de tenir, com a mínim.

A més, l’arròs que ven presumptament la cadena Dia com a extra no és tal tampoc, sinó de segona o tercera categoria i és una mescla de grandàries i varietats amb escassa qualitat per al seu consum en la cuina.

LA UNIÓ demana a les Administracions Públiques que inicien una recerca per a determinar si aquesta oferta implica que es poden derivar accions il·lícites, a fi d’evitar pràctiques il·legals en la comercialització de l’arròs. Aquesta organització també reclama un seguiment acurat per a determinar les causes per les quals es pot posar a la venda un producte com l’arròs redó blanc categoria extra a un preu tan baix, molt inferior al que cobra el productor quan lliura l’arròs, abans de l’envasament, transport i venda al consumidor. Finalment, demana que es determinen les responsabilitats que es puguen derivar.

La venda a pèrdues, prohibida per la llei estatal d’ordenació del comerç minorista, és una pràctica contrària a les normes de comerç que suposa la venda per part d’un dels operadors de la cadena per sota del preu de compra al seu proveïdor.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + disset =

viva gym canovas
exposicion caps tallats