25n
25N
25N

La Unió alerta de les conseqüències que podria tenir el CETA per als productors al no haver-se realitzat estudis d'impacte

Demana als eurodiputats espanyols que voten demà en contra

14/02/2017 -

La Unió de Llauradors, davant la votació que té prevista celebrar-se demà en la Sessió Plenària del Parlament Europeu sobre l’aprovació de l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre Canadà i la UE, posa en evidència l’absència d’estudis i anàlisis de les conseqüències que aquest acord podria portar per als productors europeus, espanyols i valencians.

La Unió considera que s’estan adoptant resolucions, en particular en matèria de tractats internacionals, d’una enorme transcendència per al futur de milions de ciutadans europeus amb una inexcusable precipitació ja que el Parlament Europeu es planteja donar el seu consentiment a aquest acord que, a més, entraria en vigor de manera provisional en el mes d’abril, sense esperar a la seua ratificació per part dels Legislatius dels Estats Membres.

L’organització recorda que el propi Comissari Phil Hogan ha reconegut recentment en una resposta a la pregunta de l’Eurodiputat Czesław Adam Siekierski (PPE) que no existeixen avaluacions d’impacte específiques per al CETA i que els estudis globals existents no poden especificar l’impacte dels mateixos en l’agricultura familiar. En aquest sentit, pot deduir-se, que tampoc estan previstes les eines perquè la Unió Europea puga respondre als mateixos en cas que es produïsquen, com és de témer.

La Unió posa en evidència que no existeixen garanties que el model agrícola europeu, sostingut en una àmplia xarxa de 10 milions d’explotacions en la seua major part de tipus familiar i modesta dimensió econòmica, no vaja a patir efectes perversos, per l’absència d’estudis d’impacte que haurien d’avaluar els mateixos.

L’organització recorda que la Comissió d’Ocupació i Assumptes Socials del Parlament Europea, que ja es va pronunciar sobre aquest assumpte, va recomanar rebutjar l’acord per considerar-ho perjudicial per als treballadors i les Pimes Europees i, també, que inexplicablement, no s’ha recaptat l’Opinió a la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural.

“No entenem per què aquestes decisions que són molt importants i que poden implicar canvis en l’activitat de milions de llauradors i ramaders així com variacions de qualitat que recauen, d’altra banda, sobre el consumidor, es prenen quasi de manera fraudulenta, amb una pressa que no existeix” – afirmen des de l’organització. –“La pressa no és bona consellera i considerem que cal avaluar detingudament les conseqüències sobre els sectors afectats i preveient, en tot cas, els instruments per a respondre a les mateixes; és a dir, exactament de forma contrària a com s’està fent” – afigen.

Així mateix, La Unió i la resta d’organitzacions que componen la Unión de Uniones, ha demanat als europarlamentaris espanyols, a través d’un escrit, que voten en contra del Projecte de Resolució Legislativa sobre el projecte de Decisió del Consell relativa a la celebració de l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre Canadà ja la Unió Europea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + quatre =