caixa popular

La Torre torna a ser cristiana

Després de la batalla viscuda el dimecres, ahir els cristians van reprendre el control de la Torre després d’una batalla èpica

La Torre torna a ser cristiana

El Capità Vicent Burguera, juntament amb el bàndol cristià, agafava ahir tot el protagonisme en reconquistar la ciutat de Torrent per als cristians. El capità va retornar la seua bandera pel cap alt de la Torre per a expulsar al bàndol moro capitanejat per Vicent Simó.

La Segona trabucada i el Segon Parlament feia les delícies de tots els que fins a l’emblemàtic escenari es van acostar. La Torre era el millor testimoni de la lluita mora i cristiana pel domini de la ciutat. El bàndol cristià va realitzar el segon parlament i després de la lluita reconquistava la ciutat. La crítica, la sàtira i el bon humor va regnar en els parlaments. A poc a poc van ser desgranant l’actualitat de la ciutat mentre lluitaven per conquistar la ciutat.

Durant estos dos dies, el públic ha gaudit de les desfilades de tots dos bàndols. Pel bàndol cristià han passat els Almogàvers, Dames dels Ballesters de l’Amagada de l’Emploma, Cavallers i Dames del Cid, Pobres Comilitons del Tremp de Salom, Cavallers de Ffrai Hug de Folalquer, Conqueridors de la Torre, Contrabandistes de la Serra Perenxisa, Els Forquers, Guardians del Molt Iil·llustre Comanador, Fra Pere de Geraldo, Cavallers de Sant Joan de Jerusalem, Orde de Santa Maria de Montesa, Dames de Corps de la Reina Na Violant i Cavallers Templaris del Mont Sagrat.

Pel bàndol moro han desfilat les comparses d’Abbasies, Alfaquíes, Almohades, Almoravits, Beduïns, Benimerins, Hordes Berberisques del Temut Dragut, Buadin’ss, Califats Sarraïns, Muladins d’Ali-Bufat Muley, Omeyas i Sumayl’s.

trabucada2 trabucada2-5 trabucada2-4 trabucada2-3 trabucada2-2 trabucada2-3


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris