25n
25N
25N

La Torre: de l'especulació urbanística a convertir-se en una de les àrees residencials més importants

El Pla Integral de la Torre suposarà una injecció de 256 milions d’euros per a reactivar la construcció d’habitatges i regenerar el nucli urbà del poble

La Torre: de l'especulació urbanística a convertir-se en una de les àrees residencials més importants
05/02/2021 -

Fins fa alguns anys, els pobles del sud de València estaven oblidats. No obstant això, un dels reptes de la regidora de pobles de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, és “posar en valor el seu protagonisme amb unes polítiques prioritàries i transversals en el govern municipal”. I així ho estan fent. Horts urbans, creació de zones verdes, instal·lació de plaques fotovoltaiques per a accelerar la transició energètica i, ara, l’impuls del Pla Integral de la Torre, que contempla la construcció de 2.600 habitatges.

“Podem aconseguir que La Torre siga una de les àrees residencials de lloguer més importants de tot l’Estat”, va apuntar el vicepresident de la Generalitat Rubén Martínez Dalmau durant la reunió que va mantenir amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per a ultimar els detalls del Pla Integral. I és que d’eixos 2.600 habitatges nous, que multiplicarà per dos l’actual nombre d’habitatges de La Torre, al voltant de 1.200 seran de Protecció Pública, i uns 600 passaran al parc públic de la Generalitat i de l’Ajuntament de València.

“La posada en marxa d’aquest barri és una de les apostes més importants de la ciutat, en el marc del desenvolupament d’un barri que, en el seu moment, es va quedar congelat”, assenyalava Ribó. I és que cal recordar que la urbanització de Sociópolis es va projectar entre els anys 2003 i 2006 pel llavors conseller d’Habitatge del Partit Popular, Rafael Blasco. Una actuació de gran envergadura, que es va traduir en un conjunt d’esquelets d’edificis buits i a mitjà construir que, des de llavors, són un reflex de l’especulació urbanística i de l’esclat de la bambolla immobiliària que va desembocar en la crisi econòmica de 2008.

Ara, a aquests anys d’abandó se’ls ha buscat una solució. El projecte de rehabilitació, adequació i ampliació del barri de La Torre arrancarà en breu amb la reactivació de les obres de la infraestructura inacabada del poble. En aquest sentit, Dalmau ha explicat que l’objectiu és, a més, revertir “el fraccionament que va patir amb el Pla Sud” i, per tant, aquest Pla Integral també inclourà “ajudes per a la rehabilitació del seu nucli urbà, i la incorporació de tota la part nova en la transició cap a l’horta”.

Sens dubte, una injecció econòmica important, ja que es calcula que es mobilitzaran prop de 256 milions d’euros, dels quals bona part provindran dels Fons Europeus. Tant Ribó com Dalmau han destacat la voluntat d’impulsar “un espai sostenible, amb molta zona verda i en la línia de l’urbanisme dels 15 minuts perquè els veïns i veïnes de La Torre puguen accedir a tots els serveis des de la proximitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dos =