caixa popular

La tira de comptar valenciana aproxima el comerç hindú a la ciutat

La tira de comptar valenciana aproxima el comerç hindú a la ciutat
28/08/2017 -

La històrica pràctica valenciana de la tira de comptar ha atret els comerciants hindús de l’estat de Chhattisgarh a la ciutat de València. La Junta de Comercialització de l’Estat de Chhattisgarh ha visitat la ciutat dins del programa de viatges a Israel i Espanya sobre les millors pràctiques en el desenvolupament de la cadena de valor del sector alimentari.

El regidor de Comerç i president de Mercavalencia, Carlos Galiana, ha rebut el director addicional de la Junta Estatal de Comercialització de l’Agricultura de Chhattisgrarh y al subdirector d’Horticulture Collectorate, procedents de la ciutat de Raipur. L’interés generat per part d’aquesta forma de mercat a la ciutat ha sigut gràcies a l’enfocament i la gestió dels components i les diferents formes de la producció dels aliments valencians.

La tira de comptar és una tradició històrica amb inici en el segle XII, mitjançant la qual els agricultors i agricultores valencians venen directament els seus productes frescos de l’horta a la ciutat. Este sistema de venda anà reduint-se amb el temps però actualment té el seu espai a Mercavalència, nau de 6.000 m2 on convergeixen 300 parades diàries. L’objectiu d’aquesta forma de comerç és expandir la venda directa de productors a tots els mercats municipals, a més de significar un potencial turístic per a la ciutat de València.

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Comerç, aposta per recuperar la importància de l’agricultura en la vida dels valencians i valencianes, a més de garantir la protecció d’un espai natural únic com és l’horta i valorar l’ofici de l’agricultor. A més de la nau de Mercavalència, aquesta pràctica tradicional té lloc setmanalment al Mercat del Cabanyal.

En aquest sentit, Carlos Galiana ha subratllat que “aquesta iniciativa s’emmarca dins dels objectius de Mercavalència que impliquen estar més prop dels professionals de l’alimentació, ser referent en la promoció de productes de temporada i de proximitat i ser part activa en els processos cap a un nou sistema alimentari basat en tres pilars fonamentals: la conservació de l’horta local, la revitalització del xicotet comerç i la potenciació d’una cultura alimentària saludable”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + sis =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios