25n
25N
25N

La teua opinió compta en la remodelació de la Plaça de la Reina

La teua opinió compta en la remodelació de la Plaça de la Reina
15/09/2016 -

L’Ajuntament de València dóna veu al veïnat, comerciants, hostalers, entitats, professionals i ciutadania en general perquè s’involucre en la remodelació de la plaça de la Reina. Este dimecres s’ha encetat un procés participatiu, d’implicació ciutadana per millorar les condicions ambientals i de mobilitat d’este emblemàtic espai urbà. Durant este procés, que es durà a terme en dos mesos, se celebraran jornades i tallers informatius, i també s’escoltaran propostes via on line. El projecte de transformació de l’esmentada plaça, que inclou la rehabilitació de l’aparcament subterrani, respondrà a les demandes i expectatives ciutadanes.

El regidor de Participació i Innovació Democràtica, Jordi Peris, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han presentat hui este procés participatiu per a convertir la plaça la Reina en una zona per als vianants, un procés anomenat “Participa, Reina!” i “que respon a l’objectiu del govern municipal de definir els espais públics col·lectivament”.

Els regidors han recordat que la transformació urbana de la plaça de la Reina va començar l’any 1999 amb un debat ciutadà i un concurs internacional d’idees convocat pel Col·legi d’Arquitectes. “El projecte guanyador d’eixe certamen, de Miguel Rey, Íñigo Magro y Antonio Gallud, es troba exposat al Museu de la Ciutat i serà la base de la futura plaça que, tot i que respectarà les propostes fonamentals, com per exemple els accessos a l’aparcament al costat del carrer de la Pau, també s’adaptarà a les expectatives ciutadanes.

Jordi Peris ha explicat que el procés “Participa, Reina!”, que amb eixe lema evoca una expressió molt valenciana, “és absolutament innovador, ja que contempla el diàleg i el debat per a definir els usos d’este espai urbà, i necessari perquè està vinculat a la licitació i contractació del projecte de remodelació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − onze =