25n
25N
25N

La sostenibilitat agafa impuls en l'EMT

L’Ajuntament invertirà 75 milions d’euros en l’EMT per a la compra de 200 autobusos híbrids en els pròxims quatre anys

La sostenibilitat agafa impuls en l'EMT
18/06/2019 -

L’EMT se suma a la mobilitat sostenible. Després d’anys abandonada, la flota dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transport està en procés de renovació per a adaptar-se al nou model de mobilitat que s’està implantant a la ciutat de València. I és que si des de 2011 a 2015 només es van comprar 2 autobusos, de 2015 a 2019, amb el Govern de la Nau, s’han comprat un total de 176 autobusos – 138 híbrids, 2 elèctrics i 36 dièsel Euro VI -.

Però el procés de renovació continua en marxa, i es preveu que, durant els pròxims tres anys, s’incorporen altres 150 autobusos. “Amb l’aposta per vehicles menys contaminants, estem aconseguint que el centre de la ciutat siga més habitable que mai”, explicava l’exregidor de Mobilitat de l’anterior legislatura, Giuseppe Grezzi. I és que, d’entrada, ja estan operatius 7 dels 12 nous autobusos de tecnologia híbrida que l’EMT posarà en circulació.

L’últim entrava en funcionament en la línia L11, que connecta els barris d’Orriols i Patraix, i se suma als que ja estan operatius, com el de la L99 o la L19. Una inversió amb la qual es passarà d’una edat mitjana de la flota d’autobusos de 13 anys, que és la que tenia en 2015, a una mitjana de 8 anys i mig en 2022.

Per a això, des de l’Ajuntament de València ja van anunciar, el passat mes de març, que s’invertiran 75 milions d’euros en l’EMT durant els pròxims quatre anys per a adquirir 200 nous autobusos híbrids, amb l’objectiu, a més, de “reduir les emissions de gasos contaminants en un 1.200%”, tal com va explicar l’alcalde de València, Joan Ribó.

Deixarem d’emetre a l’atmosfera, només en 4 anys, més de 4.000.000 kg de CO2. També reduirem en gran manera l’emissió d’altres gasos contaminants i de partícules de suspensió, així com la contaminació acústica dels autobusos en més d’un 50%”, apuntava Ribó. Unes solucions que, en part, contribuiran a millorar “el benestar físic i psíquic de les persones reduint problemes cardiovasculars, fatiga, tensió nerviosa, entre altres malalties”.

L’EMT segueix la seua modernització, i a més de la renovació de la flota, ha encetat altres accions dirigides en aquesta línia, com el projecte pilot de pagament amb targeta del bitllet senzill en les línies L25 i L95, o la iniciativa de permetre l’entrada de gossos a l’EMT, que no entrarà en vigor fins que siga aprovat pel ple municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020